Τα γεμιστά μελομακάρονα, συνταγή της γιαγιάς
Υλικά
Ζύμη
Περίπου 650 γρ αλεύρι60 γρ ζάχαρη
320 γρ μαργαρίνη
160 ml γάλα εβαπορέ
2 κρόκους
50 ml κονιάκ
½ κουταλάκι σόδα
Γέμιση
1 φλιτζάνι καρύδια1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
2 κουταλιές νερό
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη500 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε την λιωμένη μαργαρίνη με την ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους και το κονιάκ. Βάζουμε τη σόδα, και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να δημιουργηθεί ελαστική ζύμη.
Ανακατεύουμε τα αλεσμένα καρύδια με το γαρίφαλο, την κανέλα και το νερό. Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από την ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε λίγα καρύδια, κλείνουμε καλά και δίνουμε τριγωνικό σχήμα.
Με την βοήθεια από ένα τσιμπιδάκι ή με δύο πιρούνια κάνουμε σχήματα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 μέχρι που να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Βάζουμε το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά μαζί με την ζάχαρη.
Από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει αφήνουμε για 5 λεπτά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Σιροπιάζουμε τα χλιαρά γλυκά σε καυτό σιρόπι.
Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodaholics
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου