Συγκινεί σημείωμα για τον 19χρονο στη Χίο: Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου

Οι πέντε φίλοι έχασαν το λεωφορείο και άρχισαν να παίζουν μπάσκετ

Συγκινεί μια συμμαθήτρια του 19χρονου Σταύρου, που έχασε τη ζωή του όταν έπεσε μπασκέτα στη Δασκαλόπετρα της Χίου.
«Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δεν πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του», έγραψε χαρακτηριστικά.

Έχασαν το λεωφορείο και άρχισαν να παίζουν μπάσκετ

Ο 19χρονος βρέθηκε μαζί με τέσσερις φίλους του για διακοπές στη Χίο. Οι 5 φίλοι έχασαν το λεωφορείο από την ιστορική τοποθεσία της Δασκαλόπετρας για να κατέβουν στο κέντρο της πόλης του νησιού και περιμένοντας φιλικό τους πρόσωπο για να τους μεταφέρει άρχισαν να παίζουν στην μπασκέτα.

Αθλητικός τύπος ο ψιλόλιγνος Σταυρός, το δεύτερο παιδί από τα 4 της πολύτεκνης οικογένειας, έβαλε στόχο να πιάσει τη στεφάνη και τα κατάφερε. Μόνο που τα σαθρά θεμέλια της μοιραίας μπασκέτας, που ασυντήρητη χρόνια τώρα είχε τα έτσι και αλλιώς λιγοστά σίδερα στα οποία στηριζόταν σαπισμένα από την υγρασία και το αλάτι της θάλασσας, υποχώρησε και καταπλάκωσε το νεαρό που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.


Στις φωνές των φίλων του για βοήθεια, σύμφωνα με το voreioaigaio.ert.gr έτρεξε από το παρακείμενο αναψυκτήριο γιατρός του νοσοκομείου Χίου ενώ κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως παρά τις υπερπροσπάθειες, τόσο από τους διασώστες όσο και από τους γιατρούς, δεν έγινε δυνατό να κρατήσουν στη ζωή το 19χρονο παλικάρι.

Χώρος για σχολικές εκδρομές

Χώρος όπου καθημερινά παίζουν δεκάδες παιδιά και κατά τη σχολική χρονιά αγαπημένη επιλογή για τις εκδρομές των σχολείων του Βροντάδου, το γήπεδο μπάσκετ στη Δασκαλόπετρα δείχνει να διαθέτει δύο μπασκέτες παλιάς εποχής, ιδιαίτερα βαριές, που εδώ και 30 χρόνια έχουν μείνει χωρίς τα ουσιαστικά μέτρα συντήρησης.
Eρωτηματικά υπάρχουν και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραδοθεί από την Ενοριακή Επιτροπή που διαχειρίζεται την ιδιαίτερα μεγάλη ακίνητη περιουσία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου στον τότε Δήμο Ομηρούπολης ή η κατασκευή της μπασκέτας έγινε αυθαίρετα; Και από ποιόν;
Το πόσο είχε διαβρωθεί η μοιραία μπασκέτα που απέχει λίγα μέτρα από τη θάλασσα, αλλά και η σαθρή θεμελίωσή της, επισημαίνουν τα μέλη του κλιμακίου από το παράρτημα Χίου του ΤΕΕ που επισκέφθηκαν την περιοχή. Συγκεκριμένα ο πρέοδρος του παραρτήματος Χίου του ΤΕΕ, πολιτικός μηχανικός Μανώλης Μισιρλής και το μέλος του κλιμακίου, μηχανολόγος μηχανικός Δημήτρης Τριαντάφυλλος επισημαίνουν την ανάγκη να γίνει έκθεση από εμπειρογνώμονες.

Δήμαρχος Χίου: Είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός

Με το άκουσμα της είδησης, το βράδυ της Κυριακής, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς αυτοβούλως παρουσιάστηκε στο αστυνομικό Τμήμα Χίου. Χθες νωρίς το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου με τη διαδικασία του αυτοφώρου αφού συνελήφθη ως ύποπτος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος. Παράλληλα η Εισαγγελέας Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα και διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.
«Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός.
Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου.
Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων.
Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου. Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού».
(φωτογραφία από voreioaigaio.ert.gr)

Σχόλια