Τρεις ιδέες για ανοιξιάτικη εξόρμηση στην Πελοπόννησο

Ημερήσιες εκδρομές μακριά από το κλεινόν άστυ

Γεμίστε τις μπαταρίες σας και αναζωογονηθείτε με μια ημερήσια εκδρομή σε κάποιους από τους ομορφότερους προορισμούς στην Πελοπόννησο.
Ακολουθούν τρεις ιδέες για ανοιξιάτικη εξόρμηση μακριά από το κλεινόν άστυ με εικόνες γεμάτες αρχοντιά, ιστορία και φυσικά… πράσινο!

Ναύπλιο

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, χαρακτηρίστηκε από τους Ενετούς κατακτητές ως η «Νάπολη της Ανατολής», με τους περισσότερους να την γνωρίζουν ως την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1828-1833, επί Ιωάννη Καποδίστρια. Σήμερα το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με πλούσια ιστορία και σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα.
Σημεία αναφορά της το περίφημο Παλαμήδι, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από την εποχή της Ενετοκρατίας και «παρακολουθεί» τα τεκταινόμενα στην πόλη του Ναυπλίου αφ’ υψηλού. Το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι και η κεντρική Πλατεία Συντάγματος με το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και ο Μεγάλος Δρόμος, όπως αποκαλείται ο πολυσύχναστος πεζόδρομος της Σταϊκοπούλου στην Παλιά Πόλη.

Καλάβρυτα

Η γραφική κωμόπολη στην Ορεινή Αχαΐα, σε απόσταση 189 χλμ. από την Αθήνα, προσφέρεται για μονοήμερη εκδρομή από την πρωτεύουσα της χώρας. Χτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων, κάτω από τη «σκιά» του Χελμού, τα Καλάβρυτα θα γίνουν το ιδανικό ορμητήριό σας για φυσιολατρικές εξορμήσεις.
Βόλτα στην πλακοστρωμένη 25ης Μαρτίου, χάζι στα μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα, χουχούλιασμα στα cozy cafes και φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες, συγκαταλέγονται στα must dos κατά τη διαμονή σας εδώ. Αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Αρχοντικό της Παλαιολογίνας και η Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας (5 χλμ. νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων).
Οι εξορμήσεις δεν λείπουν από το πρόγραμμα, καθώς το φαράγγι του Βουραΐκού με το φημισμένο οδοντωτό σιδηρόδρομο ενδείκνυνται για περιπέτειες στη φύση.

Ζαρούχλα

Πνιγμένη στο πράσινο, κρυμμένη μέσα σε καστανιές και έλατα, η Ζαρούχλα είναι μια από τις πολύ όμορφες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας, και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.
Στα βασικά χαρακτηριστικά του τα πέτρινα σπίτια του οικισμού δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιοχής, καθώς και τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα. Με αφετηρία την όμορφη Ζαρούχλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει και να απολαύσει την ευρύτερη περιοχή. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη λίμνη Τσιβλού.
Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια