Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του υπόπτου για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Βούλα

Η καταδίωξη και τα συμβόλαια θανάτου - Βικτώρια Καρύδα: Εύχομαι το χειρότερο γι’ αυτόν τον άνθρωπο

Με τη σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολοφονία του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας στις 31 Οκτωβρίου 2018 η αστυνομία φαίνεται να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης.
Όσον αφορά στον συλληφθέντα, πρόκειται για 30χρονο από τη Βουλγαρία, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του επιχειρηματία.
Οι Αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για έναν σκληρό κακοποιό, τον οποίο κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και μέσα από υλικό κάμερας ασφαλείας και ζήτησαν από τους συνδέσμους στο εξωτερικό να τους ενημερώσουν για το πού βρίσκεται.
Την περασμένη Τρίτη πληροφορήθηκαν ότι πέρασε τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και έστησαν κλοιό γύρω του. Κατάφεραν να τον εντοπίσουν στη Γλυφάδα και ακολούθησε η σύλληψή του με κινηματογραφικό τρόπο.
Σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1, υπήρξε και καταδίωξη, και συγκρούσεις αυτοκινήτων και πάλη του κακοποιού με αστυνομικούς.
Αρχικά τον συνέλαβαν για ένα πλαστό έγγραφο που είχε στην κατοχή του γιατί δεν ήθελαν να τον χάσουν και δεν ήταν έτοιμα τα τυπικά διαδικαστικά, σήμερα όμως έχοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στα χέρια τους και τα ευρήματα από τα Εγκληματολογικά εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης και οδηγήθηκαν στη σύλληψή του και για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Χαρακτηρίζεται ως επαγγελματίας εκτελεστής επειδή ήρθε μόνο και μόνο για να εκτελέσει το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου και αμέσως μετά μαζί με τον αδερφό του που επίσης αναζητείται και φέρεται να βρίσκεται στη Βουλγαρία, έσπευσαν να φύγουν από την Ελλάδα.
Επίσης, αναλάμβανε όχι μόνο συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία αλλά και σε άλλες χώρες και οι ελληνικές Αρχές αναμένεται να διαβιβάσουν τα στοιχεία μέσω της Ιντερπόλ παγκοσμίως. Αυτό που ερευνούν οι Αρχές είναι αν έχει ξαναέρθει στην Ελλάδα καθώς θεωρείται ότι ενδέχεται να κρύβεται πίσω και από άλλα συμβόλαια θανάτου.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του ο εντολέας της επιμένει ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και πως ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές.
Όπως μετέδωσε ο ALPHA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο συλληφθείς δεν έχει βγάλει μέχρι στιγμής ούτε μία λέξη από το στόμα του, με τους αστυνομικούς να τον φωνάζουν «μουγγό».

Η οργισμένη αντίδραση της Βικτώριας Καρύδα

Την ικανοποίησή της για τη σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολοφονία του συζύγου της, του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα, εξέφρασε η πρώην παίκτρια του My Style Rocks Βικτώρια Καρύδα, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτόν τον άνθρωπο τον έχουν πιάσει. Εύχομαι το χειρότερο γι’ αυτόν τον άνθρωπο», δήλωσε η Βικτώρια Καρύδα, προσθέτοντας: «Η Ασφάλεια κάνει τη δουλειά της και εύχομαι να πάνε έτσι όπως πρέπει να πάνε τα πράγματα».

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο σύζυγος της πρώην παίκτριας του My Style Rocks Βικτώριας Καρύδα δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι τους στη Βούλα. Το θύμα μόλις βγήκε από το σπίτι του και μπήκε στο αυτοκίνητό του δέχθηκε τουλάχιστον 4 σφαίρες από πυροβόλο όπλο, στο στήθος και την πλάτη, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.
Ο 46χρονος, που φέρεται να είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών στην Ελλάδα, αλλά και την Αυστραλία, προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητό του μόλις δέχθηκε τις πρώτες σφαίρες, ενώ οι δράστες τον πυροβόλησαν ξανά. Η εκτέλεση είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας του σπιτιού.
Σημειώνεται, ότι την ώρα της δολοφονίας, τα δύο παιδιά του 46χρονου βρίσκονταν σε διπλανό σπίτι, ενώ η σύζυγός του συμμετείχε σε επίδειξη μόδας.
Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια