Καιρός Πάσχα 2019: Πού θα σουβλίσουν με βροχές και καταιγίδες

Η πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού για την Κυριακή του Πάσχα

Μια εβδομάδα πριν την Κυριακή του Πάσχα και φαίνεται πως αρχίζει να υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον καιρό.

Ο Τάσος Αρνιακός παίρνει για πρώτη φορά ξεκάθαρη θέση για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Κυριακή του Πάσχα, τονίζοντας πως αναμένεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιές και καταιγίδες από το μεσημέρι, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα βόρεια ηπειρωτικά και θα... κατηφορίσουν νοτιότερα.

Ήπιος και με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αναμένεται ο καιρός στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ από την μεγάλη Παρασκευή θα κάνουν τη εμφάνισή τους αραιές νεφώσεις με λίγες βροχές, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Το Μεγάλο Σάββατο αίθριος θα είναι ο καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Τη Κυριακή του Πάσχα η μέρα ξεκινάει με καλό καιρό αλλά ο έμπειρος μετεωρολόγος του Ant1 προβλέπει βροχές από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα όπως λέει από το μεσημέρι του Πάσχα ο καιρός στα βόρεια θα αρχίσει να χαλάει και περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στις κεντρικές και βόρειες περιοχές που θα δυσκολέψουν το ψήσιμο του οβελία.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπαδάκης, ο καιρός αυτός δεν αποκλείεται να προκαλέσει... θέματα στο σούβλισμα του οβελία, στις περιοχές που θα επηρεαστούν πρώτες, όπως στη βόρεια Ελλάδα, από αυτή τη μεταβολή.

Ο Τάσος Αρνιακός απ' την πλευρά του εξήγησε πως αυτός ήταν και ο λόγος που όλες τις προηγούμενες μέρες δεν ήθελε και δεν έπρεπε να πάρει θέση για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα, αφού τα στοιχεία δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλή.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα:

Ο καιρός την Μεγάλη Βδομάδα
Μεγάλη Τρίτη 23-04-2019

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: Στα δυτικά Nοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα ανατολικά Aνατολικοί Nοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο στα νότια.

Μεγάλη Τετάρτη 24-04-2019
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: Στα δυτικά Νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Μεγάλη Πέμπτη 25-04-2019
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Μετά το απόγευμα σταδιακά από τα
δυτικά γενικά αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: Στα δυτικά Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από Ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλη Παρασκευή 26-04-2019
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά
και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα δυτικά Νότιοι Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από Ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Μεγάλο Σάββατο 27-04-2019
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα δυτικά από Δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από Ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια