Σπαγγέτι με μύδια

Απολαυστική μακαρονάδα για το μεσημεριανό

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο (500γρ.) σπαγγέτι
1 κιλό φρέσκα µύδια µε το κέλυφός τους καθαρισµένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
20 ντοµατίνια κοµµένα στη µέση
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλάκια πάστα ντοµάτας
1 κουταλάκι πάπρικα
½ φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

-1 Ξεπλένετε αρχικά καλά τα µύδια µε µπόλικο κρύο νερό και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αν υπάρχουν σπασµένα τα πετάτε.
-2 Σε τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι.
-3 Ακολούθως, βάζετε τα ντοµατίνια και συνεχίζετε το σοτάρισµα για 8 λεπτά περίπου, να φύγουν τα επιπλέον υγρά.
-4 Στη συνέχεια, βάζετε τα µύδια, σβήνετε µε το κρασί και βάζετε την πάστα ντοµάτας.
-5 Πασπαλίζετε µε την πάπρικα, το µαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
-6 Χαµηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε για 6-8 λεπτά µέχρι να ανοίξουν τα µύδια.
-7 Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όσα µύδια έχουν µείνει κλειστά τα πετάτε.
-8 Παράλληλα, σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο αλατισµένο ζεστό νερό βράζετε τα µακαρόνια για 8 λεπτά περίπου ή µέχρι να µαλακώσουν και τα σουρώνετε.
-9 Κατά διαστήµατα ανακατεύετε για να µην κολλήσουν µεταξύ τους.
-10 Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Βάζετε τα µακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα.
-11Προσθέτετε τη σάλτσα µε τα µύδια ανακατεύετε προσεκτικά και αν χρειαστεί προσθέτετε το νερό που κρατήσατε από τα µακαρόνια.
newsbeast.gr


Σχόλια