Ψαρονέφρι με κουμανδαρία και μάραθο

Μία συνταγή από τον σεφ Χρίστο Χριστοδούλου.

Υλικά

2 (800 γρ. περίπου) φιλετάκια χοιρινά, το καθένα κομμένο στα δυο,
3 κουταλιές μπράντι,
1 κουταλιά παγωμένο ανάλατο βούτυρο,
Ελάχιστο λάδι.
Μαρινάτα:
1 μικρό καρότο ξεφλουδισμένο, σε φετάκια,
1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια,
1 μικρός βολβός μάραθου, χοντροκομμένος,
1 κουταλιά σπόροι κόλιανδρου, ελαφρά σπασμένοι,
6 κουταλιές κουμανδαρία,
1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί,
Αλάτι, πιπέρι.
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά): Φρέσκιες πατατούλες τσακιστές, σπαράγγια και τηγανισμένο κολοκυθάκι.

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε το κρέας σε μια μη μεταλλική λεκάνη και προσθέτετε όλα τα υλικά της μαρινάτας. Το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ ή καλύτερα 24 ώρες.Την επόμενη μέρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάτα του και την κρατάτε στην άκρη και το στεγνώνετε. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, το λαδώνετε ελαφρά και το ψήνετε μέσα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Τα βάζετε σε ένα ταψί, το ραντίζετε με το μπράντι, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

 Βήμα 2
Βάζετε τη μαρινάτα σε μια μικρή κατσαρόλα, τη σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της στο μισό και την περνάτε από ψιλό σουρωτήρι.

 Βήμα 3
Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα, τα κόβετε σε φέτες. Τα τοποθετείτε σε τέσσερα πιάτα με τα συνοδευτικά και τα κρατάτε ζεστά.Ζεσταίνετε τη σουρωμένη σάλτσα και προσθέτετε το παγωμένο βούτυρο ανακατεύοντάς την συνεχώς για να δέσει. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και περιχύνετε το κρέας.
xrysessyntages.com


Σχόλια