Κουλουράκια με ταχίνι


Ιδανικά για τον καφέ με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά

900 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 γρ. ταχίνι

350 γρ. χυμός πορτοκαλιού

200 γρ. ζάχαρη

2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

ξύσμα πορτοκαλιού

σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από τον χυμό πορτοκαλιού.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ.

Βήμα 4

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.

Βήμα 5

Κάθε φορά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 6

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαστουνάκια ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 7

Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Βήμα 8

Ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσοχή να μην τα παραψήσουμε γιατί όσο κρυώνουν θα γίνουν σκληρά.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια