Ιδανικά για τον καφέ με άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά
900 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ταχίνι
350 γρ. χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
ξύσμα πορτοκαλιού
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από τον χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ.
Βήμα 4
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Βήμα 5
Κάθε φορά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Βήμα 6
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαστουνάκια ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 7
Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Βήμα 8
Ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσοχή να μην τα παραψήσουμε γιατί όσο κρυώνουν θα γίνουν σκληρά.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου