Συνελήφθη ο αστυνομικός που βρέθηκε χτυπημένος και δεμένος στη Νίκαια

Κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία - Αναζητούνται δύο συνεργοί του

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ο 34χρονος αστυνομικός, ο οποίος εντοπίστηκε, χθες τα ξημερώματα, άγρια χτυπημένος και δεμένος σε διαμέρισμα στη Νίκαια.
Ο αστυνομικός κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί του.
Η προανάκριση συνεχίζεται.
Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε την Πέμπτη την υπόθεση, με αστυνομικές πηγές να τονίζουν πως «θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Κάτι δεν "κολλάει" καλά σε αυτή την ιστορία».
Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν, εκτός υπηρεσίας, στη Νίκαια, είδε τα ξημερώματα κάποια ύποπτα άτομα, που μάλλον έκαναν λαθρεμπόριο, να φωνάζουν. Όταν τους πλησίασε και τους ανέφερε την ιδιότητά του, τα άτομα αυτά του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν.
Ο αστυνομικός, που χρειάστηκε, λόγω των τραυμάτων του, να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, υποστήριξε ακόμη ότι ακολούθησε τους δράστες όταν εκείνοι μπήκαν σε πολυκατοικία και τότε εκείνοι τον εγκλώβισαν. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, από το συγκεκριμένο διαμέρισμα βγήκαν και άλλα άτομα. που άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ στη συνέχεια τον έδεσαν με σεντόνι σε μια καρέκλα.
Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έφτασαν στο σημείο, στις 04:00 τα ξημερώματα, έπειτα μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση, ο οποίος είπε ότι άκουγε φωνές από το διαμέρισμα.
newsbeast.gr