Τι λέει η εταιρία για την αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία

Συνετρίβη στη θάλασσα Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες

Το Boeing 737 της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air που συνετρίβη σήμερα στα ανοικτά του νησιού της Ιάβας, είχε περάσει από όλους τους τεχνικούς ελέγχους και είχε κριθεί ότι ήταν σε καλή κατάσταση από τεχνική άποψη και μπορούσε να εκτελεί δρομολόγια κανονικά, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον συγκεκριμένο αερομεταφορέα από τον Αύγουστο.
Το αεροσκάφος εκτιμάται ότι συνετρίβη και βυθίστηκε στη θάλασσα της Ιάβας, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα, ενώ εκτελούσε πτήση με προορισμό την πόλη Πανγκάλ Πινάν, στο νησί Μπανγκά.
Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου ήταν εξαιρετικά έμπειροι: αθροιστικά, είχαν 11.000 ώρες πτήσης, τόνισε η Λάιον σε ανακοίνωσή της.
Η Μπόινγκ, η αμερικανική βιομηχανία που κατασκευάζει τα αεροσκάφη του τύπου, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι είναι ενήμερη για τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης περί του δυστυχήματος και διαβεβαίωσε ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση.
Το αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air με 189 επιβαίνοντες, επιβάτες και μέλη του πληρώματος, κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, γνωστοποίησαν στελέχη των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης και του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας.