Τα burgers που πρωταγωνιστούν τώρα ανάμεσα στις νοστιμότερες επιλογές στην πόλη

Δέκα διευθύνσεις που θα σας κάνουν να επαναπροσδιορίσετε τον ορισμό του απολαυστικού burger

Με αφορμή το Burger Fest που διοργανώνεται και φέτος 14-16 Σεπτεμβρίου στο Αμαξοστάσιο, στο Γκάζι, αναζητήσαμε εκείνα τα burgers στην πόλη που, κυριολεκτικά, θα κάνουν να θέλετε να τα φάτε... τώρα!
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Χειροποίητα, αφράτα και φρεσκοψημένα ψωμάκια που κλείνουν μέσα τους ζουμερά burgers από επιλεγμένα κρέατα, με εμπνευσμένες σος αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα γεύμα μεγάλων απολαύσεων (αλλά και πολλών θερμίδων!). Απαραίτητο συνοδευτικό, φυσικά, οι τραγανές τηγανητές πατάτες και μια παγωμένη μπύρα ή αναψυκτικό.

Burger AP

Ο αγαπημένος τηλεοπτικός σεφ Άκης Πετρετζίκης σας περιμένει στο Burger AP στην Αγία Παρασκευή για να σας συστήσει στα δικά του αγαπημένα burgers. Εδώ θα βρείτε το κλασικό και αγαπημένο burger, αλλά και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παραλλαγές του. Εκτός από το μπιφτέκι και το κοτόπουλο, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν, επίσης, η καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα, το μοσχαρίσιο φιλέτο, η πάπια και το καβούρι στην πιο… τραγανή και νόστιμη εκδοχή του. Όλα συνοδεύονται από ολόφρεσκα λαχανικά και τη δική τους, ειδικά σχεδιασμένη, sauce που δίνει έξτρα νοστιμιά. Τις εντυπώσεις μας έκλεψε το BBQ Pancetta Burger, με καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα ψημένη σε sous vide με BBQ sauce και coleslaw.
Πληροφορίες

The Big Kahuna

Πρωτότυπες πρώτες ύλες και οι μοναδικές γεύσεις που εκπλήσσουν ευχάριστα τους λάτρεις των burgers –και όχι μόνο– είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του The Big Kahuna. Οι γευστικές προτάσεις του, όπως θα καταλάβετε και από τα υλικά τους, φέρουν έντονες επιρροές από την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική, τη Χαβάη και την Ασία. Το Holy Ka’moa με, εξαιρετικά τρυφερό μέσα και τραγανό έξω, φιλέτο κοτόπουλο, χειροποίητη σάλτσα και χειροποίητο φρέσκο ψωμάκι που παρασκευάζεται σε καθημερινή βάση, συγκαταλέγεται στα αγαπημένα μας.
Πληροφορίες

Burger Joint

Τα ζουμερά χειροποίητα burgers του (τα μπιφτέκια είναι από φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus, δικής τους εισαγωγής από Αμερική και Αυστραλία και ψήνονται medium-well, ώστε να είναι σούπερ απολαυστικά) με χειροποίητο ψωμί και φρέσκα λαχανικά έχουν κάνει φανατικό του είδους όποιον τα δοκιμάσει. Ο λόγος για το Burger Joint, που εισήγαγε με μεγάλη επιτυχία τη φιλοσοφία του αμερικάνικου burger στις συνήθειες των κατοίκων τόσο της Γλυφάδας, όσο και του Ψυχικού. Σταθερή αξία στις επιλογές των πελατών του αποτελεί το Umami (με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo). Μια από τις προτάσεις που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας είναι το Redneck Jack (με τραγανό κρεμμύδι, τυρί έμενταλ, μαρμελάδα μπέικον με μπέρμπον και καπνιστή μαγιονέζα).
Πληροφορίες

Po’ Boys

Η άφιξή του στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης συζητήθηκε πολύ, καθώς η πρωτότυπη φιλοσοφία του δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Το νέο «παιδάκι» του Mama Roux έφερε στην Αθήνα αέρα από τον Αμερικάνικο Νότο, με τις παραδοσιακές γεύσεις της Νέας Ορλεάνης και το φημισμένο σιγοκαπνιστό BBQ να πρωταγωνιστούν στο μενού του. Από τον κατάλογό του ξεχωρίζουν τα πεντανόστιμα και ιδιαίτερα burgers του, με αγαπημένη μας επιλογή το Brisket burger (με βοδινό σιγοκαπνιστό στήθος σε ψωμάκι μπριός, creole mayo, bourbon glaze, sauerkraut και πίκλες).
Πληροφορίες