Οι ωραιότερες αυλές για έξοδο στα νότια προάστια

Αγαπημένα στέκια που κρατούν ζωντανή την καλοκαιρινή διάθεση

Μπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρετά ημερολογιακά, όμως εμείς αναζητούμε ακόμα μέρη που μας δίνουν μια αίσθηση απόδρασης από τους ρυθμούς της πόλης. Τα μαγαζιά με ωραίες αυλές αποτελούν την καλύτερη επιλογή για έξοδο, ειδικά τις ζεστές μέρες του Σεπτεμβρίου που κανείς δεν θέλει να γυρίσει σπίτι.
Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς
Αυτήν τη φορά η πυξίδα μας δείχνει νότια, από την Καλλιθέα μέχρι τη Γλυφάδα και τη Βούλα, όπου υπάρχουν αρκετά στέκια με ατμοσφαιρικές και δροσερές αυλές που επιμένουν... καλοκαιρινά και προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό σας.

Su Casa

Με μότο του το «Σπίτι είναι εκεί όπου χτυπάει η καρδιά σου» το Su Casa στη Γλυφάδα σας υποδέχεται στο cozy και φιλόξενο «σπίτι» του σε μια αναπαλαιωμένη μονοκατοικία της δεκαετίας του ’50 στην Πλατεία Νυμφών. Δίνοντας ξανά ζωή και πνοή σε ένα πανέμορφο κτήριο, το all day bar-restaurant συνδυάζει μοναδικά το παλιό με το σύγχρονο, σε έναν προσεγμένο αισθητικά και σχεδιαστικά χώρο με μια υπέροχη αυλή που αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ ή shopping break με τους φίλους, όσο και για επαγγελματικά meetings ή γεύματα/δείπνα.
Η μέρα ξεκινάει με αρωματικό καφέ και πλούσιο πρωινό, το μεσημεράκι συνεχίζει με light business lunch με το μενού του να αποτελείται από comfort food προτάσεις, ενώ το βράδυ ο χώρος γίνεται πιο ατμοσφαιρικός και τη σκυτάλη παίρνει η κάρτα για dinner, με προσεγμένα και εξαιρετικά πιάτα που φέρουν την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Διονύση Παπανικολάου.
Όσο η ώρα περνάει, οι easy listening μουσικές που συνοδεύουν το δείπνο σας, δίνουν τη σκυτάλη σε mainstream, house, funky, κ.ά. ακούσματα, ενώ τα cocktails που έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Χατζηαργυρός πρωταγωνιστούν στις επιλογές μας.
Πληροφορίες
Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, τηλ. 210 8985554, fb page: Su Casa

Bella Vespa

Το εστιατόριο Bella Vespa δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι πραγματικοί γευσιγνώστες της πόλης το γνωρίζουν, καθώς έχει «σταθμεύσει» για τρίτο καλοκαίρι επί της κεντρικής οδού Κύπρου στη Γλυφάδα. Σίγουρα θα σας μαγέψει ο εντυπωσιακός και διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα κήπος –πραγματικά θαυμάσιος και μεγάλος– που αποπνέει έναν αέρα πολυτελείας και κομψότητας. Σε αυτό το ιδανικό σκηνικό θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις εκλεπτυσμένες γεύσεις που το κατατάσσουν στα καλύτερα της πόλης.
Η κουζίνα του «περπατάει» σε fusion γαστρονομικά μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας, με προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Χατζηδημητρίου. Όσον αφορά στο κομμάτι του bar, ο διακεκριμένος Γιάννης Σαμαράς έχει επιμεληθεί μία άκρως ενδιαφέρουσα cocktail list, την οποία εκτελεί εξαιρετικά ο Ιάσωνας Σωτηριάδης.
Πληροφορίες
Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ. 210 8982880, fb page: Bella Vespa

Family

Η αίσθηση που δημιουργείται μόλις περάσετε το κατώφλι του Family, στην κεντρική πλατεία της Βούλας, είναι άκρως οικεία και... οικογενειακή, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το όνομά του. Το Family αποτελεί ιδανική all day επιλογή για χαλάρωση με αρωματικό καφέ και πλούσιο πρωινό και brunch, γευστικές δημιουργίες της διεθνούς κουζίνας, αλλά και προσεγμένα cocktails το βράδυ. Στα συν, η πίσω «κρυφή» αυλή και ο μεγάλος εξωτερικός χώρος στην πλακόστρωτη πλατεία.
Πληροφορίες 
Βασιλέως Παύλου 74, Βούλα, τηλ. 212 1043411, www.family-voula.gr, fb page: FAMILY - Voula