Πού πίνουμε καλό καφέ στην Αθήνα εκτός κέντρου

Δεκατρείς στάσεις στην πόλη όπου η παρασκευή του καφέ αποτελεί... τέχνη

Η εξέλιξη του καφέ είναι τέτοια σήμερα που πλέον η απόλαυσή του αποτελεί μια πραγματική εμπειρία. Ανώτερης ποιότητας καφές που παρασκευάζεται με εξειδικευμένες τεχνικές και σερβίρεται πιο φρέσκος και αρωματικός από ποτέ στους αμετανόητους λάτρεις του πρωταγωνιστεί ολοένα και περισσότερο σε καθιερωμένα στέκια στην πόλη.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Αυτήν τη φορά ανακαλύψτε μαγαζιά που, παρόλο που βρίσκονται εκτός κέντρου, ξεχωρίζουν για την εξειδίκευση και το μεράκι που δείχνουν στην παρασκευή του.

Mind the Cup

Το Mind the Cup βρίσκεται στο Περιστέρι και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του νεοϋορκέζικου Buzzfeed με τα 25 coffee shops παγκοσμίως που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στη ζωή του. Εξαιρετική γεύση και προσεγμένη ποιότητα στον καφέ, που καβουρδίζεται επιτόπου σε ειδική μηχανή.
Πληροφορίες
Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι, τηλ. 210 5776010, fb page: Mind The Cup

Nomad

Το Nomad θα σας προσελκύσει στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου, στο Χαλάνδρι, ο οποίος πλημμυρίζει από τα αρώματα του φρεσκοκομμένου καφέ που αναδύονται από το καβουρδιστήρι του. Δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στον καφέ και εξεζητημένο μεράκι στην παρασκευή του.
Πληροφορίες
Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6851051, fb page: Nomad Roastery / Brewbar / Handcrafted Cocktails

Kudu Coffee Shop

Ένα cafe που απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις του ποιοτικού καφέ. Το Kudu Coffee Shop έχει πάθος με τον καφέ και γι’ αυτόν το λόγο ψάχνει, εισάγει και ψήνει τους ανώτερους ποιοτικά καφέδες από όλο τον κόσμο. Εδώ αναλαμβάνουν να σας μυήσουν στα μυστικά του εκλεκτού καφέ. Οι κόκκοι φτάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου άψητοι (πράσινοι), καβουρδίζονται επιτόπου και εκχυλίζονται με όλους τους διαθέσιμους τρόπους.
Πληροφορίες 
25ης Μαρτίου 22, Νέο Ψυχικό, τηλ. 217 7223040, www.kudu.gr, fb page: Kudu Coffee Shop

Qahwa

Οι άνθρωποι του Qahwa είναι βραβευμένοι coffee specialists και ο κατάλογος του περιλαμβάνει μονοποικιλιακούς καφέδες και προσεκτικά επιλεγμένα ποιοτικά blends. Βρίσκεται στο Αιγάλεω και μπορείτε να το επισκεφτείτε και για να αγοράσετε καβουρδισμένο καφέ για το σπίτι.
Πληροφορίες
Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω, τηλ. 210 5695933, fb page: Qahwa(quality Coffee Blends)

Quishr

Στη Νέα Φιλαδέλφεια το Quishr είναι πάντα έτοιμο να σας μυήσει στα μυστικά της τέχνης του καφέ. Εδώ σερβίρουν φρεσκοκομμένο speciality καφέ που αλέθεται μπροστά σας. Γευστικά snacks, υγιεινές προτάσεις ενέργειας και γλυκά ημέρας ολοκληρώνουν τον ενδιαφέροντα και value for money κατάλογό του.
Πληροφορίες
Πίνδου 45 & Ανακούς, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 211 1845159, fb page: Quishr