Αποκαλύψεις σήμερα για την απαγωγή των δύο παιδιών από το σχολείο

Ο άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα, μετά από πολύωρες έρευνες στο διαμέρισμα του, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια

Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος από το θρίλερ διάρκειας οκτώ ωρών με τα δύο αγόρια που έπεσαν θύματα απαγωγής στο σχολείο τους το πρωί της Τρίτης.
Το παζλ της απαγωγής δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη, ωστόσο εξελίξεις αναμένονται σήμερα.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης στη Λάρνακα όταν διαπιστώθηκε ότι έλειπαν δύο παιδιά.
Τα δύο 11χρονα αγόρια εξαφανίστηκαν γύρω στις 7:40 π.μ. χθες, από την αυλή του σχολείου τους.
Ένας 35χρονος εισήλθε στην αυλή του σχολείου, προσέγγισε τα παιδιά και τα έπεισε να τον ακολουθήσουν με αποτέλεσμα, από εκείνη τη στιγμή, να χαθούν τα ίχνη τους.
Από την πρώτη στιγμή που έφθασε η πληροφορία στην Αστυνομία, ισχυρές δυνάμεις μετέβησαν στην περιοχή του σχολείου, από όπου ξεκίνησε η τιτάνια προσπάθεια εντοπισμού των παιδιών. Για συντονισμό των ενεργειών των αστυνομικών δυνάμεων, στήθηκαν δύο Κέντρα Συντονισμού, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και το Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ επικεφαλής της επιχείρησης τέθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
Γύρω στις 3 το απόγευμα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, έγινε έρευνα σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στη Λάρνακα, όπου εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά καθώς και ο 35χρονος ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη

Οι δύο αστυνομικοί που ξεκίνησαν να διερευνήσουν μια από τις δεκάδες πληροφορίες που έφταναν στην Αστυνομία φαίνεται πως εξεπλάγησαν όταν ο ένοικος του διαμερίσματος τους άνοιξε αμέσως την πόρτα του. Βρισκόταν μόλις ένα χιλιόμετρο από το σχολείο στις Καμάρες όπου το πρωί είχαν απαχθεί οι δύο μαθητές και φίλοι, ο Φίλιππος και ο Θεμιστοκλής.
Σύμφωνα με το sigmalive.com του είπαν ότι διερευνούν μια υπόθεση και τον ρώτησαν αν μπορούν να περάσουν. Τους απάντησε καταφατικά, αλλά του ζήτησαν να περιορίσει πρώτα τους τέσσερις σκύλους που είχε μαζί του. Τους έκλεισε σε ένα δωμάτιο και οι αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα. Σε ένα τραπεζάκι πρόσεξαν ένα σχολικό αντικείμενο. Το είχαν αφήσει τα παιδιά πριν ο απαγωγέας τα κοιμίσει σε άλλο δωμάτιο.
Αυτό το αντικείμενο έθεσε τους δύο αστυνομικούς σε συναγερμό. Ακινητοποίησαν αμέσως τον 35χρονο και του φόρεσαν χειροπέδες χωρίς να φέρει καμία αντίσταση, και ο ένας αστυνομικός έτρεξε σε διπλανό δωμάτιο όπου βρήκε τα δυο παιδιά να κοιμούνται. Είχαν περάσει σχεδόν οκτώ ώρες από την απαγωγή τους, ήταν εξαντλημένα, αλλά είχαν πιει και τη λεμονάδα που τους έδωσε ο απαγωγέας και στην οποία είχε ρίξει κάποιο ηρεμιστικό για να μπορέσει να ελέγξει τα παιδιά και να μην τον προδώσουν με φωνές.
Το μυστήριο που κράτησε σε συναγερμό όλη την Κύπρο για οκτώ ώρες, λύθηκε λόγω της παρατηρητικότητας πολίτη, που έδωσε πληροφορίες στην Αστυνομία για τον περίεργο γείτονα του.
Ο 35χρονος δράστης στο διαμέρισμα του όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά από τη σύλληψη, ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Εξήγηση, όμως, που δεν έγινε πιστευτή από τους ανακριτές οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.
Σήμερα θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου και αναμένεται ότι θα αποκαλυφθούν τα κίνητρα. Να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα, μετά από πολύωρες έρευνες στο διαμέρισμα του, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα παιδιά εξιστόρησε στην Αστυνομία όλα όσα έγιναν το πρωί που τους προσέγγισε ο άγνωστος άντρας.
Όπως ανέφερε τους προσέγγισε αναφέροντας ότι είναι ο νέος δάσκαλος Γεωγραφίας και τους είπε να τον ακολουθήσουν, τους έβαλε με τη βία στο όχημα αναφέροντας τους χαρακτηριστικά: «Καθίστε, αλλιώς θα σας σκοτώσω».
Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τους πήγε στο διαμέρισμά τους, τους είπε να βγάλουν τα παπούτσια και τους έφτιαξε λεμονάδα, την όποια τους έβαλε να την πιούν.
Στη λεμονάδα πιστεύεται ότι είχε βάλει ηρεμιστική ουσία.