Αθηναϊκή γειτονιά ανάμεσα στις 10 πιο cool του κόσμου

Η έκπληξη από την πρωτεύουσα που βρίσκεται στη λίστα του Time Out

Ποιος θέλει να είναι ένας απλός τουρίστας στα ταξίδια του; Οι περισσότεροι ταξιδιώτες αυτές τις μέρες θέλουν να βιώσουν εμπειρίες σαν ντόπιοι, να δουν πέρα από τα γνωστά αξιοθέατα και να ανακαλύψουν ξεχωριστές γειτονιές για φαγητό και διασκέδαση σε κάθε προορισμό.
Για όλους εκείνους που θέλουν να πάρουν μια αυθεντική γεύση από τον τόπο που επισκέπτονται, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του Time Out έφτιαξαν μια λίστα με τις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου, που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να έχει στη λίστα του. Ανάμεσα σε αυτές, μάλιστα, υπάρχει και μία της Αθήνας.
Για να φτιαχτεί αυτή η λίστα, ρώτησαν περισσότερα από 15.000 άτομα απ’ όλο τον κόσμο για τις καλύτερες (αλλά και τις πιο υπερεκτιμημένες) γειτονιές στην πόλη τους. Παράγοντες όπως η ποιότητα και η πρωτοτυπία των καινούργιων μαγαζιών που ανοίγουν σε αυτές τις γειτονιές, το πόσο οικονομική είναι η διαμονή εκεί, αλλά και το κατά πόσο δελεαστικές είναι οι επιλογές που διαθέτει για τους επισκέπτες της πόλης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Υπαίθρια αγορά στη γειτονιά Embajadores της Μαδρίτης

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η πολύχρωμη γειτονιά Embajadores στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με τους συντάκτες του Time Out, σε αυτή τη γειτονιά βρίσκεις τα πάντα: έντονη νυχτερινή ζωή, εντυπωσιακά έργα street art, υψηλή κουλτούρα, καλό φαγητό και κόσμο από κάθε γωνιά της γης.
Τη δεύτερη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Euljiro στη Σεούλ, μια industrial περιοχή γεμάτη με τυπογραφεία, αποθήκες και old school φαγάδικα, αλλά και με μυστικά και cool μπαράκια και cafes που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.

Η Euljiro στη Σεούλ είναι μια γειτονιά γεμάτη αντιθέσεις

Στην τρίτη θέση συναντάμε μια γειτονιά της πόλης Μεντεγίν στην Κολομβία. Σύμφωνα με το Time Out, η Nueva Villa de Aburrá είναι σημείο συνάντησης των rockers και των punks της πόλης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή περιοχή για τους νέους που αγαπούν τη μουσική, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται εδώ συχνά.

Το Saint-Denis στο Παρίσι βρίσκεται στην έκτη θέση

Γοητευτικές γειτονιές στη Λισαβόνα, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Τόκυο, το Λος Άντζελες και τη Μελβούρνη βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της λίστας του Time Out, ενώ την 4η θέση καταλαμβάνει μια αθηναϊκή γειτονιά που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια.
  • Δείτε ποια αθηναϊκή γειτονιά είναι ανάμεσα στις πιο cool του κόσμου, σύμφωνα με το Time Out στο www.greekguide.com