Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η πρώτη ενημέρωση έγινε στις 00:17 μετά τα μεσάνυχτα

Περιπέτεια εν πλω έζησαν τα μεσάνυχτα οι 875 επιβάτες του Ελευθέριος Βενιζέλος, που είχε αναχωρήσει με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε –από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία– στο γκαράζ του, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.
Η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι: «Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του ΕΓ/ΟΓ Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ βρισκόταν εν πλω, μεταξύ των νήσων Ύδρας και Αγ. Γεωργίου, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 00:17 σήμερα.
Για τον ασφαλή κατάπλου του πλοίου στο Λιμάνι του Πειραιά άμεσα κινητοποιήθηκαν τα πυροσβεστικά πλοιάρια Πούλιος και Κοκκινάκης μαζί με μια ομάδα, έξι διασωστών, από την 1η Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και οκτώ πλοιάρια του Λιμενικού Σώματος.
Σε πλήρη ετοιμότητα στο Λιμάνι του Πειραιά ανέμεναν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δέκα οχήματα, δύο ομάδες, 18 διασωστών, από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και επτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με μία κινητή μονάδα.
Με την άφιξη του πλοίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν στην ασφαλή αποβίβαση των 875 επιβατών και συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς».
newsbeast.gr