Η πολύχρωμη και μυστηριώδης πόλη της Ινδίας

Εντυπωσιακές εικόνες στο Μουμπάι

Πολύχρωμο, έντονο και μυστηριώδες το Μουμπάι αποτελεί το οικονομικό κέντρο της Ινδίας.
Η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων είναι γεμάτη κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής, πολλά φρούρια και θαυμάσιους ναούς.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Πύλη της Ινδίας, το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης που χτίστηκε το 1919, προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Μ. Βρετανίας, που επισκέφτηκε την πόλη.
Ο επισκέπτης θα δει από κοντά τον εντυπωσιακό ναό Siddhi Vinayak, τον Mumba Devi ηλικίας 600 ετών και τον Mahalakshmi, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα.
Στο παζάρι Chor θα βρει κανείς αυθεντικές αντίκες, κοσμήματα, ξύλινα διακοσμητικά, δερμάτινα και κάθε λογής αντικείμενα και σουβενίρ, κάνοντας βέβαια και τα απαραίτητα παζάρια.
Θα γευτεί μπελπούρι, ένα είδος αλμυρού λουκουμά γεμιστού με ρύζι, φακές, λαχανικά και θα περπατήσει μέχρι το Μάνι Μπχαβάν, το κτίριο όπου έζησε, έδρασε και τελικά συνελήφθη ο Μαχάτμα Γκάντι.
Ακόμη θα δει από κοντά παράσταση ινδικού χορού στο Dinanath Auditorium και θα κάνει βόρεια στο ελίτ προάστιο Juhu.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

ΒΟΜΒΑΗ ΜΟΥΜΠΑΙ ΙΝΔΙΑ

Μουμπάι / Ινδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες και 30 λεπτά μπροστά
Νόμισμα: Ρουπία (1 ευρώ ισοδυναμεί με 72 Ρουπίες)
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Καΐρου είναι 8 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 10 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντόχα.
ΒΟΜΒΑΗ ΜΟΥΜΠΑΙ ΙΝΔΙΑΒΟΜΒΑΗ ΜΟΥΜΠΑΙ ΙΝΔΙΑΒΟΜΒΑΗ ΜΟΥΜΠΑΙ ΙΝΔΙΑΒΟΜΒΑΗ ΜΟΥΜΠΑΙ ΙΝΔΙΑΒΟΜΒΑΗ ΜΟΥΜΠΑΙ ΙΝΔΙΑΒΟΜΒΑΗ ΜΟΥΜΠΑΙ ΙΝΔΙΑΒΟΜΒΑΗ ΜΟΥΜΠΑΙ ΙΝΔΙΑ
newsbeast.gr

Σχόλια