«Τι θα συμβεί αν βυθιστεί ένα ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο»

Τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σήμερα στο συγκεκριμένο σενάριο

Μια ημέρα με την γνωστοποίηση του περιστατικού στη Ρω το οποίο υποβάθμισε το Μαξίμου αλλά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις του αρχηγού των τουρκικώνδυνάμεων νέα ύποπτα σενάρια βλέπουν το φως το δημοσιότητας στον τουρκικό Τύπο.
Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ με τίτλο «Τι θα συμβεί αν βυθιστεί ένα ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο». Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην πιθανότητα να βυθιστεί ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σε αυτή την περίπτωση, λέει ο αρθρογράφος Ιμπραήμ Καραγκιύλ όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συμμαχήσουν εναντίον της Τουρκίας. Ο Τούρκος αρθρογράφος εκφράζει τον φόβο του για μια προβοκάτσια (ίσως από γκιουλενιστές) με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση.
Στο άρθρο στην φυλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ γίνεται αναφορά στο περιστατικό με το ρώσικο αεροπλάνο που κατέρριψε η Τουρκία και σημειώνει ότι αυτή τη φορά το φιτίλι θα μπορούσε να ανάψει υπό το πρόσχημα μας ελληνοτουρκικής κρίσης στο Αιγαίο.
Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «χρήση της γλώσσας του πολέμου ενάντια στην Τουρκία από Έλληνες πολιτικούς» και σημειώνει ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έχει ξεκαθαρίσει πως: «Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πολεμήσει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα».
newsbeast.gr

Σχόλια