Εκπέμπει SOS o Παναθηναϊκός-Απαιτούνται άμεσα 4 εκατ. ευρώ για να αποφύγει τα χειρότερα


Κρίσιμες ώρες διανύει ο Παναθηναϊκός, μετά τη χθεσινή απόφαση της Super League να μην εγκριθεί το αίτημα της ΑΕΚ που ζητούσε την αλλαγή του κανονισμού για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται.

Η ελπίδα που υπήρχε για το «τριφύλλι» να αποφύγει τον υποβιβασμό εκμηδενίστηκε, τουλάχιστον, από τη Super League (τον τελικό λόγο έχει η ΕΠΟ, αλλά θεωρείται απίθανο να αλλάξει στάση μετά την άρνηση της διοργανώτριας αρχής) και, πλέον, όλα εξαρτώνται από τη στάση που θα κρατήσει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Οι «πράσινοι» έχουν στη διάθεσή τους λιγότερα από πέντε 24ωρα και συγκεκριμένα η «dead line» ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου, προκειμένου έως τότε να έχουν τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για να μπορέσουν να παρουσιάσουν έναν πλήρη φάκελο ενώπιον της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στην κατηγορία των μεγάλων.

Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμη κι αν η ΕΠΟ δώσει κάποια παράταση στις ΠΑΕ μέχρι τα μέσα Απριλίου, το «τριφύλλι» μπορεί να βιώσει την πιο μαύρη στιγμή στην Ιστορία του, που δεν είναι άλλη από τον υποβιβασμό στην Football league.

Κοντά στα 11 εκατ. ευρώ είναι οι απαιτήσεις προς τρίτους, αλλά με ένα ποσό που να αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ η χρονιά «βγαίνει» και ο κίνδυνος του υποβιβασμού «σβήνεται».

Το ερώτημα είναι θα βρεθούν τα χρήματα αυτά ή, ο Γιάννης Αλαφούζος θα παραμείνει… άφαντος;

Από εχθες οι πιέσεις προς τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας είναι αφόρητες αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι 5.9 εκατ. ευρώ, αλλά με 4 εκατ. ευρώ το πρόβλημα λύνεται (σε πρώτη φάση με διακανονισμούς) έως ότου τελειώσει η σεζόν.
zougla.gr

Σχόλια