Πύρινα μέτωπα σε Αυλώνα Αττικής, Κιάτο, Αμαλιάδα και Κίσσαμο Κρήτης

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ...

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε χαράδρα στην περιοχή Βούτημα στον Αυλώνα Αττικής, με τους πυροσβέστες ωστόσο να έχουν καταφέρει να την οριοθετήσουν. Στο σημείο παραμένουν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά σε χαράδρα στο Κιάτο στην περιοχή Στύλια. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Στη βορειοανατολική Ηλεία οριοθετημένο το μέτωπο από χθες στην περιοχή Άγναντα Αμαλιάδας. Επιτόπου 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Δεν απειλούνται τα σπίτια.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί τρεις άνδρες ηλικίας 70, 68 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από την πυροσβεστική ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων του δήμου Πύργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Επιπλέον φωτιά είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη περιοχή στις Στροβλές Κισσάμου. Είναι σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς ωστόσο η κατάσβεση της είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. 
zougla,gr

Σχόλια