Ζουμερή Φανουρόπιτα με 9 υλικά


Υλικά

Μερίδες: 8

 460 γρ. χυμός πορτοκαλιού (όταν βγουν τα μανταρίνια, μπορούμε να βάλουμε μισό χυμό πορτοκαλιού και μισό χυμό μανταρινιού)

 230 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί

 210 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για το ταψί

 240 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 σουσάμι για πασπάλισμα

 άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετική)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό, το λάδι και το κρασί και με ένα σύρμα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε με τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και, αντί να το αλευρώσουμε, το πασπαλίζουμε όλο με σουσάμι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 35-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά η φανουρόπιτα τρυπώντας τη στο κέντρο με ένα λεπτό μαχαίρι – αν βγει υγρό και λερωμένο, θα ψήσουμε λίγο ακόμα.

Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχόλια