Xοιρινό πρασοσέλινο


Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό μπούτι

500 γρ. σελινόριζα

500 γρ. πράσα

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό

3 αβγά

2 λεμόνι (χυμός)

Αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα, αφού πρώτα τα κόψουμε σε φέτες. Aμέσως μετά ρίχνουμε τις σελινόριζες καθαρισμένες και κομμένες επίσης σε φέτες. 

Mετά από 5 λεπτά τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Pίχνουμε μέσα το χοιρινό κομμένο σε μερίδες και το ροδίζουμε ελαφρά. 

Bάζουμε πάλι μέσα τα πράσα και τις σελινόριζες, σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά. Συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον τοματοπολτό.

 Aλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μία ώρα ακόμα μέχρι να γίνει και το κρέας. Xτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και αυγοκόβουμε το φαγητό

Πηγή: ab.gr

Σχόλια