Υλικά
Για τo μείγμα του κέικ
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά, μεσαία
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γρ. κακάο
1 βανιλίνη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
Για το μείγμα ταχινιού
250 γρ. ταχίνι
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά, μεσαία
1 βανιλίνη
250 γρ. τυρί κρέμα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για τo μείγμα του κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση των αυγών.
Διατηρούμε τη χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά προσέχοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανιλίνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, παίρνοντας το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 25x32 εκ. και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια δημιουργώντας πτυχώσεις για να εισχωρήσει το δεύτερο μείγμα. (Αν δεν είναι αντικολλητικό, βουτυρώνουμε το ταψί.)
Για το μείγμα ταχινιού
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανιλίνη, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το ταχίνι, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να έχουμε ένα λείο και ρευστό μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε ελαφρώς με τη σπάτουλα σιλικόνης για να πάρουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματά του.
Περιχύνουμε πάνω από το μείγμα του κέικ με τις πτυχώσεις και ανακινούμε το ταψί ελαφρώς με τα χέρια μας για να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνειά του.
Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 50 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου