Ρώσικη σαλάτα


Γευστική πρόταση για το τραπέζι

Υλικά

1 φλ. αρακάς βρασμένος

2 μέτριες πατάτες βρασμένες

2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και βρασμένα

5-6 μικρά αγγουράκια τουρσί σε λεπτές ροδέλες

200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά τετραγωνάκια

2-3 αβγά σφικτά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια

2 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλ. μαγιονέζα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόβετε αρχικά το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.

Βήμα 2

Ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.

Βήμα 3

Κόβετε επίσης τα καρότα σε κυβάκια.

Βήμα 4

Ξεφλουδίζετε τα σφικτά αβγά, θρυμματίζετε τους κρόκους και κόβετε τα ασπράδια επίσης σε κυβάκια.

Βήμα 5

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τη μαγιονέζα.

Βήμα 6

Η σαλάτα πρέπει να δέσει με τη μαγιονέζα, όχι όμως να γίνει ρευστή.

Βήμα 7

Την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο και τη βγάζετε για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να μην είναι παγωμένη.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια