Γευστική πρόταση για το τραπέζι
Υλικά
1 φλ. αρακάς βρασμένος
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και βρασμένα
5-6 μικρά αγγουράκια τουρσί σε λεπτές ροδέλες
200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά τετραγωνάκια
2-3 αβγά σφικτά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
2 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ. μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κόβετε αρχικά το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
Βήμα 2
Ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.
Βήμα 3
Κόβετε επίσης τα καρότα σε κυβάκια.
Βήμα 4
Ξεφλουδίζετε τα σφικτά αβγά, θρυμματίζετε τους κρόκους και κόβετε τα ασπράδια επίσης σε κυβάκια.
Βήμα 5
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τη μαγιονέζα.
Βήμα 6
Η σαλάτα πρέπει να δέσει με τη μαγιονέζα, όχι όμως να γίνει ρευστή.
Βήμα 7
Την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο και τη βγάζετε για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να μην είναι παγωμένη.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου