Φανουρόπιτα που δεν τρίβεται

Υλικά

150 γρ. μαύρες σταφίδες

30 γρ. κονιάκ

350 γρ. χυμό πορτοκαλιού

280 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

180 γρ. σπορέλαιο, + έξτρα για το ταψί

½ κ.σ. κανέλα

1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το ταψί

Για το σερβίρισμα

άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ τις σταφίδες και το κονιάκ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσουν μεχρι να τις χρειαστούμε.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες με το κονιάκ, και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Αλείφουμε με σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί 25x32 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Για να τη συντηρήσουμε σωστά, μόλις κρυώσει, την τυλίγουμε καλά με διάφανη μεμβράνη για να μη στεγνώσει.

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχόλια