Παραδοσιακό και αγαπημένο γλύκισμα
Υλικά
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
φλούδα ενός λεμονιού
Για το χαλβά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.
Για το χαλβά
Βήμα 1
Σε άλλη αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθύνει.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά και ρίχνετε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.
Βήμα 3
Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζετε σε φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει για 1 περίπου ώρα.
Βήμα 4
Κατόπιν τον αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με ολόκληρα αμύγδαλα ή καρύδια αν θέλετε.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου