Κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς


Παραδοσιακό και αγαπημένο γλύκισμα

Υλικά

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού

1 ξύλο κανέλας

φλούδα ενός λεμονιού

Για το χαλβά

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.

Για το χαλβά

Βήμα 1

Σε άλλη αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθύνει.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά και ρίχνετε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.

Βήμα 3

Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζετε σε φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει για 1 περίπου ώρα.

Βήμα 4

Κατόπιν τον αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με ολόκληρα αμύγδαλα ή καρύδια αν θέλετε.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια