Μαζέψτε τους φίλους σας σπίτι και απολαύστε ζουμερά και λαχταριστά κεμπάπ εξαιρετικής ποιότητας, αφού εσείς θα έχετε διαλέξει τα υλικά. Απαραίτητο συνοδευτικό οι πιτούλες και μια σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά
(για 4-6 άτομα)
1 κιλό κιμά αρνίσιο από μπούτι
3 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα φρέσκια, ξεφλουδισμένη και λιωμένη
2 κ.σ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το κύμινο, την πάπρικα, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το πιπέρι καγέν, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε σχολαστικά τα υλικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
2. Πλάθουμε μπιφτεκάκια σε μακρόστενο σχήμα και τα πιέζουμε ελαφρώς. Αν θέλουμε, τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια. Τα ψήνουμε στη σχάρα για 8-10 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Τα συνοδεύουμε με κομμένες πιτούλες, ψητή ντομάτα, ροδέλες κρεμμυδιού και μια σάλτσα γιαουρτιού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου