Κουλουράκια Σμυρνέϊκα

Κουλουράκια για το γάλα των παιδιών, κουλουράκια για τον καφέ των μεγάλων, κουλουράκια για τη λιγούρα…

Υλικά

650 γρ. Φυτίνη
 450 γρ. Ζάχαρη
 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
 2 βανίλιες
 Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
 2 κιλά αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

1- Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα  υλικά ανακατεύοντας.
2- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, όσο πάρει, προσέχοντας να μη σφίξει πολύ η ζύμη.
3- Πλάθουμε σε διάμετρο μικρού δακτύλου και μήκος 25 εκατοστών περίπου.
4- Διπλώνουμε στα δύο και ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας.
5- Απλώνουμε τα κουλουράκια σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με αβγό χτυπημένο.
6- Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Πηγή: sintayes.gr

Σχόλια