Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος» για αιγυπτιακό αεροσκάφος

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν ένα αιγυπτιακό αεροσκάφος cargo ενώ πετούσε μέσα στο FIR Αθηνών υποχρεώθηκε σε προσγείωση ανάγκης.

Το αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου A332 με πενταμελές πλήρωμα, που εκτελούσε πτήση από την Αίγυπτο στη Γερμανία, ενώ βρισκόταν πάνω από τη Χίο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αντιλήφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το πιλοτήριο είχε γεμίσει καπνούς και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφού η κατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια του πληρώματος.

Μάλιστα, τέθηκαν σε ετοιμότητα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης από τη διοίκηση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και δόθηκε εντολή σε δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας για απογείωση, αφού οι αρχές δεν είχαν καθαρή εικόνα για το αν το πλήρωμα του αεροσκάφους θα καταφέρει να επιτύχει την ασφαλή προσγείωση του αεροσκάφους.

Τελικά, με οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το πλήρωμα του αιγυπτιακού A332 κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου περίπου στις 09:45 έκανε προσγείωση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: zougla.gr

Σχόλια