Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά - Κάτοικοι στο κέντρο Υγείας με αναπνευστικά προβλήματα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Εύβοια με τέσσερα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε δασικές εκτάσεις.
Πέρα από το χωριό Γαβαλάς που εκκενώθηκε προληπτικά, αυτή τη στιγμή, εκκενώνονται τέσσερα ακόμα χωριά. Πρόκειται για τη Δάφνη, το Νεοχώρι, το Λοφίσκο και την Ελαία. Και τα τέσσερα αυτά χωριά είναι κοντά σε δυο από τα μέτωπα που ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα.

Τα μέτωπα δεν απειλούν προς το παρόν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή εκκένωσης.
Στη διαδικασία εκκένωσης συμμετέχουν η αστυνομία και η πυροσβεστική ενώ οι κάτοικοι μεταφέρονται με λεωφορεία του δήμου προς την παραλία του Αλιβερίου.
Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, οι δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες & 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.
Στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα έχουν ριχτεί 49 οχήματα της πυροσβεστικής με δεκάδες πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις ενισχύονται και με στελέχη του σώματος εκτός Στερεάς Ελλάδας.

Πέντε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα

Σε πέντε ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων που έχουν μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.
Τον αριθμό αυτόν έδωσε πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του Open ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς που φθάνει σε λίγο στο πύρινο μέτωπο.
Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια