Τι να κάνετε δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου

Εκδηλώσεις για να περάσετε ένα ευχάριστο διήμερο

Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα κόμικ, ένα πασχαλινό εργαστήριο και ένας περίπατος στη βιβλιοθήκη της Βουλής σας όσα ενδιαφέροντα διοργανώνονται στην πόλη εντελώς δωρεάν.

Φεστιβάλ αφιερωμένο στα comics

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πύλες του στις 19, 20 και 21 Απριλίου 2019. Το φεστιβάλ, που διοργανώνουν το Comicdom, η Hellenic American Union και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παρουσιάζει πλήθος εκδηλώσεων μετατρέποντας μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των comics.
Τιμώμενoς Έλληνας καλλιτέχνης φέτος είναι ο Tasmar - cartoonist, ο οποίος φιλοτέχνησε το επίσημο εικαστικό της φετινής διοργάνωσης, με επιλεγμένα έργα του να κοσμούν την ατομική έκθεσή του. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν workshops, ανοιχτές συζητήσεις, προβολές ταινιών και animation, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων comics, παιδικό πρόγραμμα κ.α.

Πασχαλινό εργαστήρι

Η Βιβλιοθήκη του ΠΙΟΠ (Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, διοργανώνει το εργαστήρι «Ιπτάμενα πασχαλινά αυγά» για παιδιά ηλικίας 7 ετών και πάνω, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Ανδρομάχης 86Α και Αλκμήνης) το Σάββατο 20 Απριλίου.
Η βιολόγος Κατερίνα Τσικαλάκη και ο φυσικός Γιάννης Αλεξόπουλος της ομάδας ΑΝΑΣΣΑ, υποδέχονται τους μικρούς φίλους των βιβλιοθηκών σε ένα πασχαλινό εργαστήριο επιστήμης.  Κρατήσεις θέσεων στο 210  9593518 έως την Παρασκευή 14.00-20.00.

Περίπατος βιβλίου

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής ανοίγει τις πύλες της στο κοινό, σε μία περιήγηση στην ιστορία της το Σάββατο 20 Απριλίου από τις 10.30-13.30. Η επίσκεψη προβλέπει την είσοδο και ξενάγηση στην Αίθουσα Ειδικών Συλλογών της Βιβλιοθήκης (γραφείο 203) μετά τον απαιτούμενο έλεγχο και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας των συμμετεχόντων στην είσοδο της Βουλής.
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν 3 δράσεις, διάρκειας μίας ώρας περίπου, με τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων για κάθε δράση να ορίζεται στα 25 άτομα με σειρά προτεραιότητας.

Πασχαλινό Meet Market στην Τεχνόπολη

Τo Meet Market επιστρέφει στις 20 και 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έτοιμο να υποδεχτεί με χαρά την Άνοιξη στην κλασική, πλέον, ετήσια Πασχαλινή γιορτή μια εβδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Συνεχόμενα dj sets καθόλη τη διάρκεια του διημέρου, street food λιχουδιές, νόστιμα κοκτέιλ και διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, μαζί με το Easter Εgg Hunt κρατάνε συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους. Αυτό σημαίνει 100 πασχαλινά αυγά κρυμμένα σε όλη την Τεχνόπολη που θα περιμένουν τους μικρούς φίλους να τα βρουν για να κερδίσουν δώρα, αφού τα φέρουν στο Κεντρικό Ταμείο της διοργάνωσης.
πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια