Αντιοξειδωτική σούπα με λάχανο


Υλικά

1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
3 καρότα
3 στικ σέλερι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
400 γρ.  λάχανο
400 γρ. ντοματοχυμός ή τριμμένες ντομάτες
½ κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
Κόβουμε το καρότο και το σέλερι σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά να χρυσαφίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τον ντοματοχυμό, τη φρέσκια ρίγανη, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Καπακώνουμε και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

πηγή: akispetretzikis.com

Σχόλια