Στους 17 οι νεκροί από τη φωτιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί


Συνολικά 17 θύματα είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο Arpit Palace, σε μια κεντρική, πυκνοκατοικημένη συνοικία της μεγαλούπολης, και προκάλεσε σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στον τρίτο και τελευταίο όροφο.
«Οι διοικήσεις νοσοκομείων μας επιβεβαίωσαν ότι ο απολογισμός είναι τώρα 17 (νεκροί), ανάμεσά τους ένα παιδί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουνίλ Τσόντρι, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.
Η φωτιά κατασβέστηκε έπειτα από αρκετές ώρες. Συνολικά 35 φιλοξενούμενοι στο ξενοδοχείο διασώθηκαν από τους πυροσβέστες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ινδικού Τύπου, μια γυναίκα κι ένα παιδί σκοτώθηκαν όταν έκαναν άλμα στο κενό από ένα παράθυρο για να σωθούν από τις φλόγες.
Στους διαδρόμους και στα δωμάτια του τρίτου ορόφου υπήρχε άφθονο ξύλο, συνεπώς «οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν για να απομακρυνθούν», εξήγησε αξιωματικός της πυροσβεστικής σε ινδικά ΜΜΕ.
Φωτογραφίες και πλάνα που μεταδόθηκαν εικονίζουν τον τρίτο και τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου στις φλόγες.
Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Οι αρχές, οι οποίες διενεργούν έρευνα, μελετούν το ενδεχόμενο να οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα ενώ παράλληλα εξετάσουν εάν υπήρξαν παραλείψεις ή αμέλεια από μέλη του προσωπικού και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

Σχόλια