Ο 5χρονος που έγινε «άγγελος» και η άνιση μάχη του με τον καρκίνο

«Μαμά, λυπάμαι γι’ αυτό»

Είναι μερικοί άνθρωποι που λες και έρχονται σε αυτόν τον κόσμο για να κάνουν μόνο ένα σύντομο πέρασμα- και να αφήσουν ανεξίτηλο το σημάδι τους.
Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται πως ήταν και ο μικρός Charlie Proctor από τη Βρετανία, ο οποίος χρειαζόταν μεταμόσχευση ήπατος, αφότου διαγνώστηκε με σπάνια μορφή καρκίνου, το 2016.
Παρότι συγκεντρώθηκε μέρος του μεγάλου ποσού, που ήταν αναγκαίο για να ταξιδέψει για θεραπεία στις ΗΠΑ, ο 5χρονος έχασε τη δύσκολη μάχη που έδινε, την Παρασκευή.
Όπως περιέγραψε η μητέρα του Amber Schofield, ο γιος της ήταν πια στις τελευταίες του μέρες «στεναχωρημένος και θλιμμένος, δεν άντεχε άλλο». «Δεν ξέρω πια τι να κάνω» έλεγε.
Όπως έγραψε στην τελευταία της ανάρτηση πριν ο γιος της πεθάνει, «ο Charlie σε κάποιο σημείο γύρισε σε μένα και μου είπε με φωνή που μόλις ακουγόταν: ‘Μαμά, λυπάμαι γι’ αυτό’».
«Η καρδιά μου ράγισε. Το να πρέπει κανείς να βλέπει το παιδί του να χειροτερεύει κάθε μέρα είναι το πιο επώδυνο συναίσθημα. Εάν η μοίρα του Charlie είναι να φύγει, προτιμώ οι άγγελοι να τον πάρουν παρά να υποφέρει άλλο» πρόσθεσε.
Ο μικρούλης υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία μετά τη διάγνωσή του με ηπατοβλάστωμα, αλλά οι ειδικοί εξήγησαν στον πατέρα του Ben Proctor πως το βρετανικό ΕΣΥ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο μετά τη μετάσταση στους πνεύμονες.
Η οικογένεια και οι φίλοι τους συγκέντρωσαν μέρος του ποσού που χρειαζόταν για να ταξιδέψει ο Charlie στην Αμερική, για τη θεραπεία που θα του έσωζε τη ζωή. Όμως εγκατέλειψαν την προσπάθεια, όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως η κατάστασή του είχε χειροτερέψει τόσο που δεν μπορούσε πια να γίνει τίποτα.
Τον περασμένο μήνα, οι ειδικοί ενημέρωσαν την οικογένεια του Charlie πως το αγόρι είχε δύο εβδομάδες ζωής. Έτσι, γιόρτασαν τα γενέθλιά του έξι μήνες νωρίτερα, για να τον προλάβουν.
Τρεις εβδομάδες αργότερα έφυγε από τη ζωή. Το Σάββατο, η 24χρονη μητέρα του ανέβασε μία φωτογραφία με το παιδί της με φτερά αγγέλου κι έγραψε: «Χθες βράδυ ο κόσμος μου, ο Charlie, άφησε την τελευταία του πνοή. Έπεσε ήρεμα για ύπνο στην αγκαλιά μου, με τα χέρια του μπαμπά του να μας αγκαλιάζουν και τους δύο. Οι καρδιές μας πονούν. Ο κόσμος έχασε ένα απίστευτο αγοράκι. Charlie, μου έδωσες την ευκαιρία να γίνω μαμά. Ήσουν η μεγαλύτερη έμπνευση για εμάς αλλά και για χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».