Η «κοπάνα» από το σχολείο και η βόλτα με το αυτοκίνητο που στοίχισε τη ζωή στα τρία 15χρονα αγόρια

Το τραγικό δυστύχημα των τριών 15χρονων στην Κυπαρισσία

Ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες στην Εθνική Οδό Πύργου–Μεθώνης, είναι τα τρία 15χρονα αγόρια που έχασαν τη ζωή τους, θέλοντας να κάνουν «κοπάνα» από το σχολείο τους.
Συγκεκριμένα το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί, λίγο μετά τις 10:00 στην επαρχιακή οδό Κυπαρισσίας- Φιλιατρών στο ύψος της Τερψιθέας στη Μεσσηνία, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε με διερχόμενο ημιφορτηγό, αφού ο 15χρονος που οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο του οχήματος.
Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν ακαριαία τα δύο παιδιά, ενώ ο τρίτος 15χρονος κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Τραυματίας ανασύρθηκε και ο 48χρονος οδηγός του ημιφορτηγού, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Οι τρεις 15χρονοι μαθητές, ένας Έλληνας, ένας Βούλγαρος και ένας με καταγωγή από την Αλβανία, που ήταν φίλοι και συμμαθητές στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, έφυγαν από το σχολείο και ο ένας εξ αυτών πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του για να κάνουν μια βόλτα όπως αναφέρει το patrisnews.com.
Τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι η μητέρα του 15χρονου που μεταφέρθηκε στο Ρίο, εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ενημερώθηκε για το δυστύχημα αλλά δεν πίστευε ότι ανάμεσα στα θύματα είναι ο γιος της καθώς νόμιζε ότι βρισκόταν στο σχολείο.
Το δυστύχημα σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ανάμεσα στα δύο οχήματα που έρχονταν από διαφορετικές κατευθύνσεις. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε οργανωμένη επιχείρηση από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας, οι οποίοι ανέσυραν νεκρούς τους δύο ανήλικους, ενώ ο τρίτος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα βαριά τραύματά του.
Και τα τρία παιδιά ζούσαν χρόνια με τις οικογένειές τους στην Κυπαρισσία και ήταν αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας.
Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διενεργούν οι αστυνομικοί του ΑΤ Τριφυλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.
Φωτογραφίες από tharrosnews.gr