Καθιερωμένα στέκια εκτός κέντρου που αξίζει να επισκεφτείς με το… μετρό

Προσεγμένα cocktails, ωραίες μουσικές, φιλική ατμόσφαιρα και χαλαρό περιβάλλον

Το μεταφορικό μέσο στην πόλη είναι μεγάλη υπόθεση κι αν δεν υπάρχει περιορίζει πολύ τις επιλογές για βραδινή έξοδο με την παρέα. Ωστόσο, αν το καλοσκεφτείς, μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν είναι και τόσο κακό, ιδίως όταν έχεις αποφασίσει να το τσούξεις λίγο παραπάνω.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Με αυτό το σκεπτικό εντοπίσαμε στέκια στην πόλη που συνδυάζουν την προνομιακή θέση, δίπλα σε σταθμό του μετρό, με την ποιότητα. Έτσι, λοιπόν, το μόνο που έχεις να κάνεις για να τα προσεγγίσεις είναι να διανύσεις μια μικρή απόσταση από τη σωστή στάση.
Προσεγμένα cocktails, ωραίες μουσικές, φιλική ατμόσφαιρα και χαλαρό περιβάλλον θα σε κάνουν να μπεις στο μετρό και να επιλέξεις κάποια από τις στάσεις που προτείνουμε, αναλόγως με τη διάθεση της βραδιάς.

Κόκκινη Γραμμή

Περιστέρι - Kika Cafe aperittivo

Ένα από τα πιο φημισμένα στέκια επί του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Βεάκη, στο Περιστέρι, στο οποίο δύσκολα θα βρείτε να καθίσετε, καθώς είναι μικρό και πολυσύχναστο. Με italian style φιλοσοφία, διαθέτει ένα γουστόζικο και άκρως προσεγμένο χώρο και σερβίρει (έτσι όπως πρέπει) espresso, αυθεντικό ιταλικό aperitivo, ενώ διαθέτει και μια ενημερωμένη cocktail list με signature και κλασικές επιλογές. Οι μουσικές κινούνται σε jazz, swing, soul, latin και boogie ακούσματα.
Πληροφορίες 
Αιμιλίου Βεάκη 35, Περιστέρι, τηλ. 210 5737300, kikacafe.gr, fb page: Kika Cafe Aperitivo

Δάφνη - Spoiled

Το Spoiled στη Δάφνη ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 ως πολλά υποσχόμενο cocktail bar και σήμερα έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού της περιοχής, και όχι μόνο, προσελκύοντας κόσμο από διάφορα μέρη της Αττικής. Φέρνοντας τη φιλοσοφία των bars του κέντρου στα προάστια, αποδεικνύει ότι ο επαγγελματισμός στο αντικείμενο του cocktail θέλει έρευνα, δημιουργικότητα και φαντασία. Κάτι που στην περίπτωση του Spoiled ισχύει 100%. Εδώ, το θέμα cocktail προσεγγίζεται πολύ επαγγελματικά, καθώς ο Γιώργος Καβακλής (ιδιοκτήτης και bartender) και η ομάδα του Spoiled έχουν δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο lab ακριβώς απέναντι από το bar.
Εκεί πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα όλη η διαδικασία προετοιμασίας της εκάστοτε cocktail list με χειροποίητους πουρέδες, λικέρ, bitters, σιρόπια, διάφορες ζυμώσεις κ.ά. Η ενδιαφέρουσα cocktail list ανανεώνεται μία φορά το χρόνο και εντυπωσιάζει πάντα τους θαμώνες με τις πρωτότυπες και ενημερωμένες προτάσεις της. Η funky ονομασία και παρουσίασή τους συγκαταλέγεται στους λόγους για τους οποίους ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού. Στα συν η πλούσια κάβα με ενημερωμένα αποστάγματα.
Πληροφορίες 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ. 210 9757386, spoiledbar.gr, fb page: Spoiled

Μπλε Γραμμή

Χολαργός - White Spoon

Σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό του μετρό Χολαργός, είναι το πρώτο μαγαζί που δημιουργήθηκε στην περιοχή και προκάλεσε την κινητικότητα για τη δημιουργία «πιάτσας» και στο Χολαργό. Γι’ αυτό άλλωστε και όταν ακούμε τη λέξη Χολαργός, συνειρμικά έρχεται στο νου και το White Spoon. Ο χώρος του διακρίνεται για το βιομηχανικό design και τις vintage αναφορές, που δημιουργούν μια άκρως οικεία και φιλική ατμόσφαιρα για παρεΐστικες στιγμές στο καθιερωμένο στέκι. Αν και αρχικά καθιερώθηκε για τον καφέ και το φημισμένο πρωινό του –η διάσημη ομελέτα του, μάλιστα, έχει γίνει must στην περιοχή– με το πέρασμα του χρόνου έχει εξελίξει πολύ και την μπάρα του, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τις εμπνευσμένες συνταγές των cocktails του, τα οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Πληροφορίες
Λεωφόρος Μεσογείων 234 & Βεντούρη 1, Χολαργός, τηλ. 210 6533645, fb page: White Spoon