Εκβίαζαν 36χρονο γιατρό και τους πέρασαν χειροπέδες

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος, συνελήφθησαν

Υπόθεση εκβίασης σε βάρος 36χρονου γιατρού εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ηλικίας 52 και 29 ετών, καθώς και 44χρονος ημεδαπός δικηγόρος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία του 36χρονου, σύμφωνα με την οποία ο 52χρονος και ο 29χρονος από αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, μεταχειριζόμενοι απειλές κατά της ζωής του και της επιχείρησής του, θεωρώντας τον υπεύθυνο για μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στον 29χρονο, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, μέσω του 44χρονου δικηγόρου, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον παθόντα το επιπλέον χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.
Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, χθες το μεσημέρι σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή της Χαλκηδόνας, οι τρεις άντρες παρέλαβαν από τον 36χρονο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.
newsbeast.gr