Οι πρώτες μαρτυρίες για τον άντρα που άρπαξε τα δύο 11χρονα αγόρια από το σχολείο

Αυστηροί έλεγχοι σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας μετά την εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος άντρας ηλικίας περίπου 50-60 χρόνων και ύψους 1.70-1.75 μ., με δεμένο το χέρι πλησίασε κάποια στιγμή το πρωί τα δύο παιδάκια στο σχολείο.
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος» ο μεσήλικας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος ζήτησε από παιδιά βοήθεια για να μεταφέρουν κάτι, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν οι δύο μαθητές και από εκείνη τη στιγμή να έχουν χαθεί τα ίχνη τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άγνωστος άνδρας κινείται με αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Στις έρευνες για εντοπισμό των παιδιών συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ τόσο στη Λάρνακα όσο και στο Αρχηγείο Αστυνομίας έχουν δημιουργηθεί Κέντρα Κρίσεως για τον χειρισμό της σοβαρής αυτής υπόθεσης.
Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στα οδοφράγματα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να περάσει με τα παιδιά στις κατεχόμενες περιοχές.
Στην πόλη της Λάρνακας έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τα παιδιά τους και προσπαθούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.
Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας βρίσκεται ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.
Στην Αστυνομία ετοιμάζεται σκίτσο του απαγωγέα το οποίο θα δοθεί εντός ολίγου στη δημοσιότητα.
Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Αστυνομία, η οποία αξιολογεί πληροφορίες που φθάνουν κοντά της και χτενίζει σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή γύρω από το σχολείο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες επεκτείνονται και στις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, ενώ αυστηροί έλεγχοι διενεργούνται σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια.
(Τη φωτογραφία των παιδιών έδωσε η αστυνομία της Κύπρου)