Η Honda αναβαθμίζει το επαναστατικό και υβριδικό supercar NSX

Απολαυστικό σε καθημερινή χρήση, πιο συναρπαστικό στην πίστα

Η Honda ανακοίνωσε μία σειρά αναβαθμίσεων για το 2019 NSX, που αναμένεται να κάνουν το επαναστατικό, υβριδικό supercar ακόμα πιο απολαυστικό σε καθημερινή χρήση, και πιο συναρπαστικό στην πίστα.
Η έμφαση δόθηκε στην αναβάθμιση του σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, διατηρώντας παράλληλα την καθημερινή χρηστικότητα. Η μάρκα εφοδίασε το 2019 NSX με μεγαλύτερες εμπρός και πίσω αντιστρεπτικές δοκούς, που αυξάνουν την ακαμψία  κατά 26% μπροστά και 19% πίσω. Οι πίσω πλήμνες και τα σαϊλενμπλόκ στους βραχίονες ελέγχου σύγκλισης είναι επίσης σκληρότερα, βελτιώνοντας την απόκριση του πλαισίου.
Η ισχυρή δομική ακαμψία του NSX αποτελεί την σωστή πλατφόρμα για την άψογη ρύθμιση της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης. Πέραν των αναβαθμίσεων των εξαρτημάτων για το 2019, οι τεχνικοί έχουν αναθεωρήσει και το λογισμικό που ελέγχει το σύστημα κίνησης Sport Hybrid SH-AWD, το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση, το σύστημα Vehicle Stability Assist και τους ενεργούς μαγνητοροϊκούς αποσβεστήρες. Οι αποσβεστήρες παρέχουν τώρα βελτιωμένη οδηγική άνεση και απόκριση στην πιο μαλακή ρύθμιση του NSX, διατηρώντας παράλληλα τις πιο σκληρές ρυθμίσεις για υψηλότερες ταχύτητες και οδήγηση στην πίστα.
Σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις των εξαρτημάτων και του λογισμικού του πλαισίου, το 2019 NSX θα εφοδιάζεται στάνταρ με ελαστικά υψηλών επιδόσεων Continental SportContactTM 6. Τα ελαστικά αυτά που εξελίχθηκαν ειδικά για το NSX, παρέχουν βελτιωμένη δυναμική απόκριση και πληροφόρηση (feedback) στο φρενάρισμα, το στρίψιμο και την επιτάχυνση – σε βρεγμένο και στεγνό δρόμο.
Η ιαπωνική φίρμα έκανε αυτές τις αλλαγές με σκοπό να πετύχει καλύτερη απόκριση, αλλά και βελτιωμένη ευστάθεια και έλεγχο στην πίστα, σε οριακές συνθήκες οδήγησης. Ενδεικτικό των βελτιώσεων είναι ότι το 2019 NSX καταγράφηκε κατά δύο δευτερόλεπτα ταχύτερο από το τρέχον μοντέλο στο παγκοσμίου φήμης σιρκουί της Suzuka.
Οι αναβαθμίσεις στον κινητήρα περιλαμβάνουν αναβαθμισμένα μπεκ, βελτίωση στη διαχείριση θερμότητας του υπερσυμπιεστή και νέο φίλτρο σωματιδίων ώστε το NSX να συμμορφώνεται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο επιδόσεων.
Το ιαπωνικό supercar έχει αναβαθμιστεί  και εξωτερικά. Έτσι τώρα διατίθεται με τη νέα απόχρωση Thermal Orange Pearlescent, ενώ ο πελάτης μπορεί επιπρόσθετα να επιλέξει πορτοκαλί δαγκάνες για τα προαιρετικά carbon-κεραμικά δισκόφρενα. Το φινίρισμα χρωμίου στο πάνω πλαίσιο της μάσκας είναι τώρα ασορτί με το αμάξωμα, ενώ ένα νέο γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα χρησιμοποιείται στο πλέγμα μπροστά και στους πίσω προφυλακτήρες.
Για το εσωτερικό, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν πλήρως δερμάτινο σαλόνι, ή μία νέα ταπετσαρία Indigo Blue εφόσον παραγγείλουν τον συνδυασμό Alcantara και δέρματος.
Η παραγωγή του NSX ΜΥ (model year) 2019 μόλις ξεκίνησε και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται προς το τέλος της χρονιάς, ενώ η παραγγελιοληψία ξεκίνησε ήδη.
Νίκος Τσάδαρης
newsbeast.gr