Πού συνδυάζουμε νόστιμο σουβλάκι και όμορφη θέα

Επτά διευθύνσεις όπου το εθνικό μας street food δεν είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής

Το σουβλάκι, όπου και όπως κι αν το παραγγείλουμε, παραμένει πάντα στην κορυφή των προτιμήσεών μας, όταν θέλουμε να απολαύσουμε ένα γρήγορο, γευστικό και ταυτόχρονα οικονομικό γεύμα.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Όταν αυτό, δε, συνοδεύεται και από απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα ή σε κάποια από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, τότε η εμπειρία απογειώνεται.
Ανακαλύψτε μαζί μας επτά γευστικές διευθύνσεις, όπου, εκτός από νόστιμο και ποιοτικό σουβλάκι, σερβίρουν και εκπληκτική θέα.

Tylixto Greek Wrap Βουλιαγμένη

Το νεότερο «αδερφάκι» του Tylixto Greek Wrap στον πεζόδρομο της Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας, από το καλοκαίρι του 2017 μας κατεβάζει νότια, και πιο συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη και την πολυσύχναστη περαντζάδα της περιοχής. Η φιλοσοφία παραμένει και εδώ η ίδια, με τη σπιτική νοστιμιά και τις ποιοτικές πρώτες ύλες να εξυψώνουν το ελληνικό street food, ενώ είναι εμφανής ο απόλυτος σεβασμός στην παράδοση.
Το μενού, εκτός από ζουμερά καλαμάκια με χοιρινό ή κοτόπουλο, γύρους, τυλιχτά με σπιτικές σoς, αραβικές πίτες, περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα σε κυρίως πιάτα, δροσερές σαλάτες και γευστικά ορεκτικά. Δεν μπορούμε να αντισταθούμε, λοιπόν, στις σούβλες με φιλέτο μοσχαράκι γάλακτος, κοτόπουλο ή χοιρινό, στο χορταστικό burger, τις πατάτες με το αυγό ή τον κιμά, το ψητό ταλαγάνι και το λουκάνικο. Διαθέτει και τραπέζια στην πολυσύχναστη περαντζάδα της Βουλιαγμένης για ένα Tylixto με θέα… θάλασσα.
Πληροφορίες
Αγίου Παντελεήμονος 15, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960030, fb page: Tylixto Greek wrap (Βουλιαγμένη Αττικής)

Σάββας Κεμπάπ

Στην καρδιά της Αθήνας και με εκπληκτική θέα από την ταράτσα στην Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο, το Κεμπάπ Σάββας αποτελεί μία τίμια πρόταση για κεμπάπ. Παρασκευάζεται με μοσχαρίσιο κιμά και συνοδεύεται από ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι. Η συνταγή του προέρχεται από τη Μικρά Ασία και διατηρείται αναλλοίωτη από το 1925, παραμένοντας σταθερή αξία με το πέρασμα των χρόνων και την αλλαγή των γενιών –σήμερα στο «τιμόνι» της επιχείρησης βρίσκεται η τέταρτη γενιά ιδιοκτητών.
Πληροφορίες
Ερμού 91, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3211167, www.savvas-restaurant.gr, fb page: Savvas Kebap Monastiraki - Ermou 91

Route Souvlaki

Σύγχρονο περιβάλλον, ποιοτικές πρώτες ύλες, καλές τιμές και εκπληκτική θέα στο Πασαλιμάνι. Το Route Souvlaki συνδυάζει όλα τα παραπάνω και είναι από εκείνα τα ψητοπωλεία που τιμούν την πελατεία τους. Όσον αφορά στο σουβλάκι, οι παραδοσιακές συνταγές γίνονται ανάρπαστες, ενώ ταυτόχρονα οι μοντέρνες προτάσεις του κερδίζουν ολοένα και περισσότερο το κοινό. Καταπληκτικά μπριζολάκια, μπιφτέκι Black Angus και σουβλάκι από μοσχαράκι γάλακτος στα must try.
Πληροφορίες
Ακτή Μουτσοπούλου 24, Πειραιάς, τηλ. 210 4529582, fb page: Route Souvlaki 24

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Σχόλια