Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αμπιάν, Υεμένη. Η μάστιγα του υποσιτισμού

pghhto1
Η Χάγκαρ Γιάχια κρατά στην αγκαλιά της την 5χρονη κόρη της Αουσάφ, η οποία πάσχει από υποσιτισμό. Abyan της Υεμένης. Η Γιάχια, ο σύζυγός της και τα οκτώ παιδιά έφυγαν από τη γενέτειρά τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και εγκαταστάθηκαν στο Αμπιάν.

Μπνέι Μπρακ, Ισραήλ. Ο πιτσιρικάς που συμμετέχει ενεργά σε μία εβραϊκή γιορτή

pghhto10
Ένα παιδί καλύπτει το κεφάλι του με πλαστικό περιτύλιγμα κατά τη διάρκεια της γιορτής του Lag Ba'Omer στο Μπνέι Μπρακ του Ισραήλ.

Λέσβος, Ελλάδα. Το παιχνίδι των προσφυγόπουλων στον καταυλισμό της Μόριας

pghhto9
Τα προσφυγόπουλα παίζουν στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, έχει υποσχεθεί να μειώσει δραματικά τον υπερπληθυσμό των νησιωτικών κατασκηνώσεων το καλοκαίρι.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Η ανατολή του Ηλίου πάνω από το μνημείο Τζέφερσον

pghhto8
Ο ήλιος ανατέλλει πάνω από το Μνημείο του Τζέφερσον στην Ουάσινγκτον, την πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Μία πανέμορφη φωτογραφία από τον φωτογράφο του AP.

Φοίνιξ, ΗΠΑ. Η απέλπιδα προσπάθεια του παίκτη να πιάσει τη μπάλα

pghhto7
Μία εντυπωσιακή προσπάθεια του Τσέις Ύτλι των Λος Άντζελες Ντότζερς για να προλάβει την μπάλα κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού παιχνιδιού με την ομάδα της Αριζόνα, τους Diamondbacks.

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο. Η Πρωτομαγιά και η σύλληψη του διαδηλωτή

pghhto6
Η αστυνομία συλλαμβάνει έναν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια της πορείας για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.
Εκατοντάδες διαδηλωτές, συγκρούστηκαν με την αστυνομία που έριξε δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει το πλήθος.

Κατμαντού, Νεπάλ. Προετοιμασίες για τη γιορτή του Βούδα

pghhto4
Ένας πωλητής από το Νεπάλ κουβαλάει κεριά για να τα πουλήσει στους πιστούς κατά τη διάρκεια της γιορτής «Buddha purnima» στην πρωτεύουσα, Κατμαντού.

Βαρκελώνη,  Ισπανία. Νέο τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του μεγάλου Ράφα Ναδάλ

pghhto3
Μετά τη νίκη του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης, ο σπουδαίος Ράφα Ναδάλ χάνεται μέσα στα κομφετί.
Ακόμη ένα τρόπαιο για τον σπουδαίο τενίστα.

Κόρδοβα, Αργεντινή. Ψάχνοντας την κατάλληλη θέση για να απολαύσεις τον αγώνα

pghhto2
Θεατές ψάχνουν την καλύτερη θέση για να απολαύσουν τον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIA, που πραγματοποιήθηκε στην Κόρδοβα της Αργεντινής. Ο φακός αποτυπώνει τη στιγμή που περνά μπροστά από το πλήθος το αυτοκίνητο με την ομάδα των Εσθονών Tanak - Jarveoja.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. Ο κρατούμενος διαδηλωτής και το σήμα της νίκης

pghhto5
Ένας κρατούμενος διαδηλωτής δείχνει το σημάδι της νίκης μέσα από αστυνομικό λεωφορείο, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη.
Η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς διαδηλωτές καθώς το πλήθος προσπαθούσε να πλησιάσει την ιστορική πλατεία Ταξίμ.
newsbeast.gr