Ερωτικό το κίνητρο της επίθεσης στα γραφεία του Youtube;


Ερωτικό φέρεται να ήταν το κίνητρο της 38χρονης ένοπλης Νασίμ Αγντάμ, η οποία το βράδυ της Τρίτης εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία του Youtube στην Καλιφόρνια και πυροβόλησε, τραυματίζοντας τουλάχιστον 3 άτομα, ενώ εν συνεχεία έδωσε τέλος στη ζωή της.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο 36χρονος σύντροφός της, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αιτία της επίθεσης ήταν μία διένεξη του ζευγαριού.

Ένας υπάλληλος της εταιρείας YouTube δήλωσε ότι προηγουμένως είχε ακούσει καβγά σε εξωτερικό χώρο του κτηρίου και έναν άνδρα να φωνάζει: «Θέλεις να με πυροβολήσεις;».

Το κανάλι της Νασίμ Αγντάμ στο YouTube, το Nasime Wonder 1, το οποίο διαγράφτηκε μετά την επίθεση, έχει περισσότερους από 5.000 συνδρομητές και τα βίντεό της είχαν ένα εκατομμύριο θεάσεις.

Τον Ιανουάριο 2017, η Αγντάμ ανέβασε βίντεο στο οποίο κατηγορούσε την YouTube για «εφαρμογή διακρίσεων και φιλτράρισμα» του περιεχομένου του καναλιού της.

Στην ιστοσελίδα της ανέβαζε βίντεο δημοφιλών YouTubers που διαμαρτύρονταν για μείωση εσόδων από τα δικά τους βίντεο.

Οι αναρτήσεις της Νασίμ Αγντάμ στην αγγλική γλώσσα και στα φαρσί αφορούσαν θέματα περσικού πολιτισμού και υγιεινής διατροφής.

Η ίδια παρουσιαζόταν ως «Περσίδα Αζέρα vegan bodybuilder».

Ήταν δραστήρια ακτιβίστρια κατά της κακοποίησης των ζώων και ανέβαζε συχνά εικόνες από κακοποίηση ζώων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
zougla.gr

Σχόλια