O μακελάρης στο Τορόντο σκόρπισε τον τρόμο με το λευκό βαν και άφησε πίσω τουλάχιστον 10 νεκρούς

Το φορτηγάκι κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα άρχισε να χτυπάει ανθρώπους στα πεζοδρόμια

Ένας νεαρός άνδρας που βρισκόταν στο τιμόνι ενός νοικιασμένου λευκού βαν το έριξε πάνω σε πλήθος πεζών σε πεζοδρόμιο στο Τορόντο το απόγευμα της Δευτέρας, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15, σύμφωνα με τον απολογισμό που έχει δώσει η καναδική αστυνομία μέχρι στιγμής.
Επρόκειτο για μια «φρικτή τραγωδία», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά, ο Ραλφ Γκούντεϊλ.
Στις 13:26 τοπική ώρα (20:26 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία έλαβε μια κλήση στον αριθμό των επειγόντων περιστατικών: κατ' αυτήν, φορτηγακι είχε χτυπήσει πεζούς στην οδό Γιανγκ, έναν από «τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Καναδά», στο κεντρικό Τορόντο.
Το λευκό φορτηγάκι κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα άρχισε να χτυπάει ανθρώπους στα πεζοδρόμια της οδού Γιανγκ, όπου κάθονταν ή βάδιζαν πολλοί υπάλληλοι γραφείου που εργάζονται στην περιοχή και έκαναν διάλειμμα για μεσημεριανό. Συνέχισε την φονική πορεία του για τουλάχιστον «ένα χιλιόμετρο», όπως τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Τορόντο, ο Μαρκ Σόντερς.

Σχόλια