Οι πιο γλυκές αφίξεις στην πόλη για να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Αμαρτήστε γλυκά με ολόφρεσκα μπισκότα, λουκουμάδες, κρουασάν, κέικ και πάστες

Γλυκατζήδες της πόλης τα νέα για εσάς είναι ευχάριστα. Από την αρχή της χρονιάς πέντε νέα στέκια προστέθηκαν στο γλυκό δυναμικό της πόλης για να σας κάνουν να αμαρτήσετε.... γλυκά για ακόμη μία φορά.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Λάτρεις των cookies, οπαδοί των γαλλικών κρουασάν, φανατικοί των cakes, υπέρμαχοι των παραδοσιακών λουκουμάδων ενωθείτε και ανακαλύψτε τις πέντε νέες διευθύνσεις που θα γίνουν σημείο αναφοράς σας από εδώ και πέρα.

Ι Cake You

icakeyou_ok
Το πρώτο μπισκοτάδικο της Αθήνας ήρθε για να γλυκάνει την πιο ζωντανή γειτονιά της πόλης, τα Εξάρχεια. Τα αδέλφια Αποστόλης και Πέτρος Μπόγης φτιάχνουν καθημερινά χειροποίητα cookies που γίνονται ανάρπαστα. Η «μυστική» συνταγή που χρησιμοποιεί ο Αποστόλης είναι βασισμένη σε μια συνταγή για κέικ -εξού και το όνομα του μαγαζιού.
Προσωπικά μας αγαπημένα το Choco beast (με κομματάκια μαύρης, λευκής και γάλακτος σοκολάτας και φουντούκια), το Banana hill (με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και μπανάνα) και το Red Spring (με κομματάκια φρέσκιας φράουλας, λευκή και σοκολάτα γάλακτος). Ωστόσο, και οι υπόλοιπες χειροποίητες γλυκές δημιουργίες τους δεν πάνε πίσω. Δοκιμάστε τον «κολασμένο» κορμό σοκολάτα ή τη lemon pie και θα μας θυμηθείτε. Πέρα από αυτά, διαθέτει και νόστιμες αλμυρές πίτες, ποιοτικό καφέ, τέλειο milkshake, σπιτική λεμονάδα, ζεστή σοκολάτα και δημητριακά σε περίεργες γεύσεις που δεν θα βρείτε αλλού στην Ελλάδα, τα οποία σερβίρονται με το γάλα της επιλογής σας (πλήρες, ελαφρύ ή σοκολατούχο). Αράξτε στις βελούδινες πολυθρόνες δίπλα στην τζαμαρία και απολαύστε!
Πληροφορίες
Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, τηλ. 211 4091999, fb page: I Cake You

Queen Bee

queenbeenew2_ok
Στη γωνία Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου, η ομάδα του Capanna δημιούργησε το Queen Bee, ένα all day bistro βασισμένο σε αμερικάνικα πρότυπα, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Εδώ απολαμβάνουμε γαλλικά κρουασάν και εκλεκτά σάντουιτς καθώς και comfort προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Σταμάτη Μαρμαρινού.
Σημείο αναφοράς του Queen Bee τα ψωμιά του Γάλλου αρτοποιού Kamel Saci, τα οποία σε καθημερινή βάση διαφοροποιούνται. Από τις γλυκές προτάσεις που δεν πρέπε να χάσετε οι υγιεινές μπουκιές ενέργειας, τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν βουτύρου (και όχι μόνο) και τα λαχταριστά ρολά κανέλας, που πραγματικά κάνουν θραύση.
Πληροφορίες
Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, τηλ. 210 7209933

Αμερικάνα

amerikana_ok
Η Αμερικάνα συστήνει το κοινό της Αθήνας σε κάθε είδους γλυκό τηγανητό ζυμάρι. Τι εννοούμε; Στο καυτό λάδι μπαίνουν αμερικάνικα κρόνατ και τρύπες από κρόνατ, σφακιανοί λουκουμάδες, δίπλες κ.α. συνοδευόμενα από γλυκές σάλτσες και φρέσκο παγωτό, που παρασκευάζεται στο εργαστήριο. Σημείο αναφοράς όλων τα κρόνατς και οι τρύπες, τα οποία παρασκευάζονται την στιγμή της παραγγελίας. Μους μαύρης σοκολάτας, γλυκό και λεμονάτο γλυκό με βάση το γιαούρτι, μπανόφι με μπισκότα ή βάση από τρύπες κρόνατ στις γλυκές επιλογές της Αμερικάνας.
Πληροφορίες
Αναπαύσεως 15, Μετς, τηλ. 210-9242966, http://amerikana.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Σχόλια