Ο Ερντογάν θέτει εμμέσως θέμα ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους

Τι φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους επιστρέφοντας από τη Βάρνα

Την τύχη των δύο ελλήνων προφυλακισμένων στρατιωτικών με την έκδοση των οκτώ Τούρκων στην Άγκυρα φέρεται να συσχέτισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους στη Σύνοδο της Βάρνας.
«Δεν είναι δίκαιο να ασχολείστε τόσο με τους δύο έλληνες στρατιώτες ενώ δεν ασχολείστε με την έκδοση των τούρκων πραξικοπηματιών» φαίνεται πως είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας προσχηματικά ότι δεν συσχετίζει τις δύο υποθέσεις.
Το θέμα φιλοξενείται την Τετάρτη στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Hurriyet με τίτλο: «Δεν είμαι υπεράνω της τουρκικής δικαιοσύνης».
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του, τις οποίες έκανε σε τούρκους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή».
«Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. Μου είπαν, εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος, φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες. Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα είναι σε φάση εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτών, που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια, εμείς, δε συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία, βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν, ενώ τους ζητήσαμε».
newsbeast.gr

Σχόλια