Τραγικός θάνατος μέσα στις φλόγες για 48 ανθρώπους στη Ρωσία

Παιδιά η πλειονότητα των θυμάτων, αγωνία για τους αγνοούμενους- Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες σε εμπορικό κέντρο με κινηματογραφικές αίθουσες στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας.
Ακόμα 27 εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι πιθανό να βρίσκονται και 41 παιδιά, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
Η πυρκαγιά, όπως μεταδίδει το BBC, ξεκίνησε από τον τελευταίο όροφο του συγκροτήματος Winter Cherry ενώ τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.
ΡΩΣΙΑ ΦΩΤΙΑ
Τουλάχιστον 660 μέλη των σωμάτων ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.
Η αιτία της φωτιάς δεν έχει εξακριβωθεί αλλά οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα.
Εκτός από κινηματογραφικές αίθουσες, το εμπορικό κέντρο, που άνοιξε το 2013, περιλαμβάνει εστιατόρια, σάουνα, αίθουσες μπόουλινγκ κι έναν μικρό ζωολογικό κήπο.
Πιστεύεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα, στο τμήμα του συγκροτήματος όπου βρίσκονται οι χώροι ψυχαγωγίας. Η οροφή σε δύο σινεμά κατέρρευσε.
Η μακάβρια λίστα των θυμάτων περιλαμβάνει μέχρι στιγμής εννέα παιδιά, οι σοροί των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεως της Ρωσίας, 41 παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται.
ΡΩΣΙΑ ΦΩΤΙΑ
Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν σε κινηματογραφική αίθουσα στον τρίτο όροφο ξεπερνώντας δύσκολα εμπόδια, τον πυκνό καπνό αλλά και τον κίνδυνο να καταρρεύσει μέρος του κτιρίου. Μέσα στην αίθουσα δεν βρήκαν σορούς, ωστόσο εκφράζονται φόβοι πως είναι πιθανό άνθρωποι να θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.
Άλλη πηγή δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο πως πρακτικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούν επιζώντες.
newsbeast.gr

Σχόλια