Στο αυτόφωρο δύο συλληφθέντες που έκλεψαν πορτοφόλι τουρίστα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός


Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δύο αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι έκλεψαν πορτοφόλι τουρίστα προχθές (11.8.2022) στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής να αφαιρούν το πορτοφόλι του τουρίστα μέσα από την τσάντα του.

Άμεσα, επενέβησαν για να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν. Μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το πορτοφόλι που έκλεψαν εκείνη τη στιγμή, 2 κινητά τηλέφωνα και ένα ακόμη χρηματικό μικροποσό. Το πορτοφόλι του τουρίστα είχε μέσα 170 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ειδική δράση της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή κλοπών και άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος τουριστών σε αρχαιολογικούς χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια