Κορονοϊός: Πότε θα έρθουν τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια


Τι δείχνουν τα στατιστικά για 3η και 4η δόση στους άνω των 50

Σε έξαρση βρίσκεται ο κορονοϊός στη χώρα μας, αν και ακόμα η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη όπως είπε ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Ο κορονοϊός βρίσκεται σε φάση έξαρσης και στη χώρα μας, με σχεδόν 40 νεκρούς την ημέρα. Η κατάσταση όμως είναι ακόμα διαχειρίσιμη, οι Εντατικές δεν είναι πραγματικά πιεσμένες με 140 διασωληνομένους προς το παρόν. Η έννοια του μαθαίνω να συνυπάρχω με τον κορονοϊό, σημαίνει μαθαίνω να προστατεύομαι, αυτό σημαίνει ότι εμβολιάζομαι» ανέφερε.

Σοκ προκαλούν τα στατιστικά που έδωσε στο Mega. «Αυτοί που έχουν κάνει τρεις δόσεις, σε σχέσεις με αυτούς που έχουν κάνει 4 και είναι πάνω από 50 ετών έχουν 400πλασιο κίνδυνο να πεθάνουν» είπε.

Τα νέα εμβόλια

«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα έρθει κάπου στα τέλη Οκτωβρίου της Pfizer και κάπου στο Νοεμβρίο από τη Moderna. Από την ώρα που θα κυκλοφορήσει μέχρι να παραχθεί σε τέτοιες ποσότητες για να κάνει αναμνηστική όλος ο κόσμος δεν μπορούν να περάσουν ούτε μία, ούτε δύο μέρες. Οι μεσήλικες είναι ζήτημα αν θα κάνουμε αυτή τη δόση μέσα στο 2022» είπε.

Και αποκάλυψε: «Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν από τον FDA, το μέλλον είναι στην χρηματοδότηση για δημιουργία εμβολίων που θα στοχεύουν τα στελέχη του ιού που μένουν σταθερά και το δεύτερο να ενισχυθούν τα τοπικά προγράμματα που αφορούν εισπνεόμενα εμβόλια, τα οποία θα είναι περισσότερο αποτελεσματικά».

Τι γίνεται με τα λύματα – Θα έρθουν νέα μέτρα;

Φάση επιπέδωσης δείχνουν τα λύματα σύμφωνα με τον καθηγητή Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη. «Πριν από 15 ημέρες είχαμε την κορύφωση στην επικράτεια και τώρα βρισκόμαστε στην φάση της επιπέδωσης, με τις αυξομειώσεις στα λύματα είναι στο όριο της αβεβαιότητας» σχολίασε.

«Η επιδημιολογική εικόνα μετά από 1,5 μήνα της επιστροφής του καλοκαιριού, τότε θα αποφασιστούν τα νέα μέτρα. Στο πρακτικό κομμάτι δεν γίνεται να κρατήσεις μία κοινωνία συνέχεια με μάσκες» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος. Ωστόσο ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας για τις ευπαθείς ομάδες.

newsbeast.gr

Σχόλια