Αγαπημένος μεζές με μεσογειακό άρωμα
Υλικά
2 κιλά χταπόδι καθαρισμένο
1 φλ. νερό
2 φύλλα δάφνης
2 ξυλάκια κανέλα
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό ξηρά κρεμμύδια
½ κουταλάκι κόκκους μαύρο πιπέρι
1 ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1/3 φλ. ξίδι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προτιμήστε να πάρετε μικρά χταπόδια. Αν είναι μεγάλο το κόβετε σε μικρά κομμάτια για να ψηθεί πιο εύκολα.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι, το νερό, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα.
Βήμα 3
Όταν κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 50 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύετε.
Βήμα 4
Ανοίγετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 20 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
Βήμα 5
Βάζετε τους κόκκους μαύρου πιπεριού σε ένα σακουλάκι και τους χτυπάτε με ένα πλάστη ή μπάτη κρέατος. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα χοντροαλέσετε.
Βήμα 6
Παράλληλα, ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στα τέσσερα και μετά σε χοντρές φέτες.
Βήμα 7
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
Βήμα 8
Το πασπαλίζετε με μία πρέζα αλάτι και το αφήνετε να πάρει χρώμα, για περίπου 10-15 λεπτά. Αυτή θα είναι και η νοστιμιά του.
Βήμα 9
Προσθέτετε τα κρεμμύδια στο ψημένο χταπόδι και βάζετε τους κόκκους μαύρου πιπεριού και σβήνετε με το κρασί.
Βήμα 10
Βράζετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το ξίδι. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να δέσει η σάλτσα.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου