ΠΡΟΣΟΧΗ σε ψεύτικο e-mail από την ALPHA BANK – Τι πρέπει να κάνετε αν το λάβετε


Προσοχή σε fake e-mail που αποστέλλεται, δήθεν, από την ALPHA BANK.

Αρκετοί είναι οι πελάτες της Alpha Bank που τις τελευταίες μέρες έχουν λάβει ένα περίεργο e-mail που κάνει λόγο για το κλείδωμα του λογαριασμού σου και ότι μπορείς να το ξεκλειδώσεις ακολουθώντας ένα link που πρέπει να βάλεις τα στοιχεία σου. Η τράπεζα έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για την προστασία των πελατών της και των προσωπικών στοιχείων από τέτοιες περιπτώσεις απάτης.

Στη σχετική ανακοίνωση η τράπεζα ενημερώνει τους πελάτες της ότι πρόκειται για μία προσπάθεια υποκλοπής των στοιχείων και ότι δεν έχουν σταλεί τα mail αυτά από την τράπεζα. Επίσης, η τράπεζα στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι πρέπει να αγνοηθεί ή να διαγραφεί άμεσα το μήνυμα αυτό.

Οπότε, αν λάβεις ένα mail σαν το παρακάτω, δε θα πρέπει να δώσεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου και τους προσωπικού σου κωδικούς.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της τράπεζας:

Για την ασφάλειά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων (Κωδικού Συνδρομητή, Μυστικού Κωδικού, Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας) μέσω της αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing e-mails ή/και sms).
Τα μηνύματα αυτά τα οποία δεν έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank, προτρέπουν τον παραλήπτη να ακολουθήσει σύνδεσμο που οδηγεί σε σελίδα, παρόμοια με αυτές των υπηρεσιών Alpha e-Banking, προκειμένου να εισαγάγει τα στοιχεία προσβάσεώς του.


Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως αγνοήσετε και διαγράψετε αμέσως ύποπτα μηνύματα που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά στοιχεία και περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία, χωρίς να προβείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Alpha Bank δε θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικώς, μέσω sms ή e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της Τραπέζης.

Σχόλια